Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Godta Les mer

Byggtjeneste Portalen

Byggtjeneste Portalen er en unik samling av flere tjenester som dekker regleverket og miljødokumentasjon for alle arkitekter. Byggtjeneste Portalen effektiviserer arbeidsprosessene om du jobber med beslutninger som krever kunnskap innen milljø, regelverk og dokumentasjon.

  • Innfri økende krav til effektiv saksbehandling og overholdelse av tidsfrister
  • Sikre riktig tolkning av et komplekst og uklart regelverk
  • Alltid være oppdatert i forhold til stadige endringer i lovverket
  • Enkel tilgang til produktdata og dokumentasjon på byggevarer
  • Kunne velge byggevarer som passer miljøprofilen til et byggeprosjekt
  • Skaffe flere BREEAM-NOR poeng med riktig materialvalg via ECOproduct

Hvis du er medlem av NAL får du opptil 25 % rabatt på Byggtjeneste Portalen.

Les pressemeldingen for avtalen.

Typiske brukere av Byggtjeneste Portalen er arkitekt, konsulent, kommunal saksbehandler eller entreprenør.

all_info312x170
pbl_paragraf-312×170
byggnorm_3-312×170
all_info312x170

Miljøvennlige materialvalg

ECOproduct hjelper deg med å ta miljøvennlige materialvalg. Du kan enkelt søke opp og sammenligne miljøegenskapene til byggevarer så du kan velge byggevaren med best miljøprofil. ECOproduct brukes også som dokumentasjon i BREEAM-NOR og teknisk forskrift.

Les mer om ECOproduct

pbl_paragraf-312×170

Oversikt over regelverket

I Byggtjeneste Portalen får du god oversikt over regelverket, men paragrafer kan være vanskelige å tolke. Byggtjeneste Portalen gir en praktisk tilnærming til bruk av lovverket med kommentarer og emner som går i dybden på aktuelle temaer. Alt løpende oppdatert med varsling.

Les mer om Byggenormserien

Les mer om PBL for praktikere

Les mer om Planserien

byggnorm_3-312×170

Produktdata på byggevarer

I Byggkatalogen kan du søke etter byggevarer med produktdokumentasjon som er registrert i Byggtjeneste NOBB. Du kan finne bilde, FDV-dokumentasjon og sikkerhetsdatablad for varen.

Les mer om Byggkatalogen

Få tilgang til Byggtjeneste Portalen med spesialrabatt for NAL-medlemmer

Kontakt meg

Tusen takk for din interesse for Byggtjeneste Portalen. Vi tar kontakt med deg så raskt som mulig.

Det er mange fordeler med å bruke Byggtjeneste Portalen - her er de viktigste:

bt-ikoner-312x170_effektivitet

Økt effektivitet

Byggtjeneste Portalen er laget for en hektisk arbeidsdag der du raskt må finne svar på det du leter etter. Gode søkemuligheter med enkle nedtrekksmenyer hjelper deg å navigere effektivt, samtidig som kommentarene hjelper deg til å lettere forstå og tolke komplisert lovverk.

bt-ikoner-312x170_automatisk_varsling

Digitale hjelpemidler

Byggtjeneste Portalen har et enkelt brukergrensesnitt med nedtrekksmenyer, digital markeringspenn i flere farger, samt plass til egne notater som gjør at man jobber smartere digitalt.

bt-ikoner-312x170_effektiv2

Faggruppe

Vår faggruppe gjennomgår lovverket og forklarer på et folkelig språk og med en praktisk tilnærming hvordan lovverket skal tolkes og forstås. Kommentarene til lovverket er samlet i våre unike tjenester PBL for praktikere og Planserien. I tillegg tilbyr vi egne emner med mulighet til fordypning i aktuelle problemstillinger for byggenæringen.

Byggtjeneste Portalen inneholder effektive produkter for alle som jobber i byggenæringen

produktikoner_pbl_5

PBL for praktikere

PBL for praktikere inneholder kommentarer og konkrete eksempler til paragrafer i tillegg til utdypende problemstillinger utgitt som emner. Pbl for praktikere gir alle brukere av plan- og bygningsloven en oversiktlig og enkel innføring i hva loven betyr i praksis.

produktikoner_ecopord_5

ECOproduct

ECOproduct – en metode og database for riktige miljøvalg, og den eneste som vurderer byggevarenes faktiske miljøegenskaper basert på en tredjepartsverifisert miljødeklarasjon (EPD).

produktikoner_planserien_5

Planserien

Planserien er et unikt oppslagsverk som tilbyr praktisk anvendelse av plan- og bygningsloven i lys av sektorlovene. Planserien består av kommentarer til paragrafene i sektorlovene presentert på en oversiktlig side, og emner knyttet til ulike temaer i arealplanlegging.

produktikoner_byggnorm_5

Byggenormserien

Byggenormserien holder deg kontinuerlig oppdatert med siste versjon av det bygningstekniske regelverket, lover, forskrifter og veiledninger. I tillegg til dagens regelverk har du også tilgang til historisk arkiv og endringer som er gjort i regelverk bakover i tid. Enkle søk i Byggtjeneste Portalen, gir raske svar på det du leter etter i regelverket.

Relaterte produkter fra Byggtjeneste

De som bruker Byggtjeneste Portalen bruker den ofte i kombinasjon med andre tjenester fra Byggtjeneste.

ByggDok – ivaretar gjeldende forskriftskrav til dokumentasjonEn tjeneste tilpasset byggmestre, husprodusenter entreprenører.
NOBB Frakt – korrekt beregning av fraktKorrekte transportkostnader mellom leverandør, handel og entreprenør.
NOBB Norsk ByggevarebaseByggenæringens felles vareportal med relevant produktdata.