Fakta om Geberit:

  • VVS-leverandør med både synlige og tekniske produkter.

  • Del av Geberit-konsernet som har hovedkontor i Sveits og salgskontorer i en rekke andre europeiske land.

  • Har rundt 50 ansatte i Norge og en årlig omsetning på ca. 560 millioner kroner.

  • Kåret til Årets NOBB-VAVVS-leverandør 2023.

Prosjektet som endte med ettertraktet pris


Tidlig i fjor satte Geberit foten i bakken. Et konkret mål ble meislet ut – deres produktdata i NOBB-VAVVS skulle bli mer komplett. Man kan trygt si de lyktes med jobben.

For under NOBB-konferansen 2023 ble Geberit kåret til Årets NOBB-VAVVS-leverandør.

– Vi vet det er mange dyktige aktører, så først og fremst var det overraskende å vinne denne prisen. Samtidig er vi veldig stolte av jobben vi har lagt ned. Det har vært en spennende reise med mye læring underveis, forteller Gro Fjeldstad, Head of Product & Aftersales.

Se hvordan Geberit jobber med produktdata

Skapte motivasjon

Reisen hun viser til startet for fullt hos Geberit våren 2023. Da bestemte leverandøren seg for å virkelig ta tak i arbeidet med NOBB-VAVVS.

– Vi gjorde det til et spesifikt prosjekt, med utgangspunkt i databasens forside som viser våre produkters score på de ulike parameterne. Derfra begynte jobben med å berike data på områder hvor det var mangelfullt, sier Fjeldstad.

Gro Fjeldstad – avdelingsleder i Geberit
Gro Fjeldstad – avdelingsleder i Geberit

Først på lista stod tolltariffkoder og den type logistikkdata. Da dukket det raskt opp tiltak med tanke på mål, vekt og volum. Et annet fokusområde ble dokumentasjon, blant annet FDV. I tillegg ble Geberit generelt mer bevisst på at de allerede hadde utfyllende informasjon i eget ERP-system som burde bli lagt inn i NOBB-VAVVS.

– Vi satt jevnlig og diskuterte hva vi måtte gjøre for å nærme oss 100 prosent oppnåelse på de forskjellige søylene, og det var svært motiverende å se fremskrittene. Underveis i arbeidet fant vi også en del feil liggende i databasen som vi fikk rettet opp i, forteller hun.

Et solid samarbeid

Fjeldstad er den som har stått i spissen for det økte fokuset på produktdata. Hun er imidlertid lynkjapp med å presisere at hun ikke har vært alene om jobben.

– Ingen hos oss jobber utelukkende med NOBB-VAVVS, men vi er flere som bidrar. Det er et lagarbeid som inkluderer både produktsjefer og CRM-ansvarlig, påpeker Fjeldstad.

«Årets vinner er valgt ut for kvalitet og komplett innhold i databasen. Leverandøren har vist engasjement og dedikasjon i å vedlikeholde produkt- og logistikkdataene i henhold til NOBB-regelverket. Brukerne opplever leverandørens innhold som svært tilfredsstillende.»

Juryens begrunnelse for NOBB-VAVVS-leverandør 2023


Hun får følge av Odd Skriden, en av Geberits produktsjefer.

– Det er mye arbeid som ligger bak gode produktdata i databasen. Men gleden kundene våre opplever når de ser at dataene vi legger inn, er de korrekte dataene for produktet – det er gleden vi på en måte ikke ser, men vi vet er der, sier han.

– Å bli kåret til årets NOBB-VAVVS-leverandør, er en stor anerkjennelse av den jobben vi har gjort. Det er noe vi setter veldig pris på, og som gir ekstra motivasjon i det videre arbeidet, fortsetter sjefen for tekniske produkter.

Positive effekter

Geberit er for øvrig et konsern med hovedbase i Sveits og salgskontorer i en rekke andre europeiske land. I Norge har de drøye 50 ansatte og en årlig omsetning på rundt 560 millioner kroner. VVS-leverandøren leverer både synlige og tekniske produkter – alt fra rørsystemer, sisterner, betjeningsplater, toaletter til baderomsmøbler. Ved årsskiftet hadde de rundt 6.600 varer i NOBB-VAVVS.

– Gode produktdata i NOBB-VAVVS gir oss flere fordeler. For det første vet kundene våre at de finner den nødvendige informasjonen der. Det gjør oss til en foretrukket partner og leverandør, mener Fjeldstad.

«Å bli kåret til årets NOBB-VAVVS-leverandør, er en stor anerkjennelse av den jobben vi har gjort. Det er noe vi setter veldig pris på, og som gir ekstra motivasjon i det videre arbeidet.»

Odd Skriden – produktsjef i Geberit

 
En annen fordel hun trekker frem, er effektiviteten databasen bidrar til.

– Det styrker oss at vi kan vedlikeholde produktdataene ett sted, fremfor å måtte sende ut til en og en grossist, kjede eller andre kunder. Databasen skaper effektivitet, noe som gjør at vi kan frigjøre ressurser til å utvikle oss videre innenfor masterdata eller andre områder.

Ser frem til sammenslåing

Og tro ikke ett sekund at Geberit-gjengen trapper ned arbeidet med NOBB-VAVVS nå som de har blitt kåret til den beste i klassen.

Odd Skriden – produktsjef i Geberit.
Odd Skriden – produktsjef i Geberit.

– Vi beviste i fjor at vi kan, og det arbeidet skal ikke stoppe opp. Nå jobber vi med å registrere nye produkter for 2024 som skal legges inn på best mulig måte. I tillegg skal vi fortsette å berike de produktene som allerede ligger i databasen, forteller Fjeldstad.

Geberit-lederen legger ikke skjul på at hun ser lyst på det kommende året. Med sammenslåingen av NOBB og NOBB-VAVVS som en viktig milepæl.

– Det ser vi absolutt frem til. Vi vet det er en del felter som vi ikke har i dag, som vil bli tilgjengelig etter sammenslåingen, sier Fjeldstad, før hun avslutter:

– Nå venter en del jobb for å sikre at informasjonen er korrekt med tanke på ny struktur. Det å slå sammen VAVVS og byggevare, har jeg stor tro på. Å ha ett oppslagsverk istedenfor to, vil være en fordel for både våre kunder og oss leverandører.

Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

Fra husdata til handlekurv med Unbolt og NOBB

– Tilstandsrapportene forteller oss at det er et evigvarende etterslep i bruktboligmassen.

Felles jakt på fornøyde kunder

– Vi må være sikre på at dataene dere legger inn på produktet er riktige fra starten. Da vil vi få dette til å flyte, og det blir mindre jobb på oss som skal vedlikeholde det videre.

Tapwell leder an i bransjens digitale samarbeid

Tapwell kom inn på markedet som en utfordrer og liten rebell for 20 år siden. De tok med seg ni gasellepriser på vei opp i teten. Rebell-stempelet holder de gjerne på, men når det kommer til datakvalitet i NOBB-basen gir de seg selv ingen slingringsmonn.