Digitalt verktøy som ivaretar gjeldende forskriftskrav til dokumentasjon.

ByggDok sørger for at boligprodusenter og små/mellomstore entreprenører får all nødvendig dokumentasjon automatisk lagret, samlet og distribuert til sine prosjekter. Dokumentasjon innhentes automatisk ved innkjøp underveis, og systematiserer relevant dokumentasjon til de ulike stadiene i byggeprosjektet. Når prosjektet skal overleveres lager ByggDok sluttdokumentasjon.

I ByggDok får du også tilgang til å lage ditt eget stoffkartotek på byggeplassen, ByggArchive.  ByggArchive er et digitalt stoffkartotek med informasjon om farlige egenskaper og anbefalte vernetiltak for kjemikalier. ByggArchive er utformet etter myndighetenes krav til elektronisk stoffkartotek. ByggDok oppretter automatisk stoffkartotek for byggeplassen i ByggArchive. Stoffkartoteket holdes løpende oppdatert gjennom hele byggeperioden.

Du får tilgang til ByggDok hos din lokale byggevareforhandler.

Kristine Bergendahl
Produkteier
Telefon:936 18 230

Sikkerhetsdatablad og digitalt stoffkartotek på byggeplass

ByggDok oppretter et stoffkartotek for prosjektet/byggeplassen i ByggArchive og holder det løpende oppdatert gjennom hele byggeprosessen. Med ByggArchive er du i stand til å kartlegge kjemikaliebruk, lage en risikoanalyse av prosjektet, iverksette tiltak og dele/hente ut informasjon uavhengig av tid og sted. 

FDV, ytelseserklæring og produktdatablad

ByggDok henter all produktinformasjon fra NOBB. Et filter hjelper deg med å velge relevant dokumentasjon for byggeperioden, og ved overlevering. Du kan velge alle varer eller bare de varene som krever FDV-dokumentasjon. Du kan også invitere underleverandører til å levere dokumentasjon direkte til ByggDok-prosjektet.

 

Ta bilder for dokumentasjon og legg varer inn via skanner

Med ByggDok kan du enkelt ta bilder for å dokumentere ulike faser av byggeprosjektet med ByggDok-appen. Dermed kan de som jobber på prosjektet fortløpende ta bilder av det de gjør og legge bildene rett inn på prosjektet. Du kan også skanne varer som du har på lager, men som ikke er kjøpt inn til det spesifikke prosjektet.

 


Med ByggDok er vårt mål å redusere tiden som brukes av våre kunder på innsamling av produktdokumentasjon fra 4 timer til 20 minutter.

Arve Solheim, Kvalitetssjef i Mestergruppen

 

ByggDok samler dokumentasjonen og du kan opprette stoffkartotek på ditt prosjekt, vil du vite mer?


Send meg mer informasjon

Det er mange fordeler med å bruke ByggDok:

Økt effektivitet

Å dokumentere produkter som inngår i et byggeprosjekt oppleves av mange som svært tidkrevende. Dette utføres derfor ofte først når prosjektet er avsluttet eller ved overlevering. Med ByggDok løses dette automatisk underveis. Du sparer tid, og øker effektiviteten din ved å kunne gå videre med andre oppdrag, mens ByggDok dokumenterer jobben for deg.

Økt profesjonalitet

Ved overlevering vil du kunne gi et oversiktlig dokument til din kunde som viser arbeidet og dokumentasjonen på de varene som er benyttet i prosjektet, og som ivaretar kundens informasjonsbehov. ByggDok kan benyttes både til nybygg samt til renovering og rehabilitering av eksisterende bygg.

Gjenkjøp og referanser

I ByggDok er det firmaet som utfører oppdraget som står som avsender. I praksis betyr det at dersom din kunde trenger ytterligere hjelp eller ønsker å kontakte deg for nye oppdrag, så vil det være din kontaktinformasjon som er tilgjengelig. Dette vil kunne gi deg fremtidige gjenkjøp og lojale kunder som vil kunne henvise til deg.

.

ByggDok følger til dine prosjekter gjennom fire enkle steg:

Planlegging

Allerede fra første innkjøp til prosjektet, opprettes et prosjekt i ByggDok hvor alle innkjøp vil bli registert. Du velger selv hva prosjektet skal hete. Ønsker du dokumentasjonen tilgjengelig i Boligmappa må du også opprette prosjektet på matrikkelen/ gårds og bruksnummer.

Innkjøp

Når du handler inn til prosjektet, uavhenging om det er via proffportaler, hos proffselger eller i butikk, registreres alle innkjøp på riktig prosjekt som du har navngitt i planleggingsfasen. Noen varer brukes ofte på tvers av ulike prosjekt, disse kan legges inn via appen til ByggDok.

Bygging

Under byggeperioden kan man hente relevant dokumentasjon for de som jobber på prosjektet. Dette kan f.eks være dokumentasjon rundt montering, ytelse, produktet, produktets sikkerhetsdatablad, stoffkartotek for hele byggeplassen  eller informasjon om produktet tilfredsstiller prosjektets miljøkrav. 

Overlevering

Når oppdraget er ferdig lager du enkelt prosjektets sluttdokumentasjon i ByggDok. Her inkluderer du all dokumentasjon som er relevant for kunden og for å ferdigstille prosjektet. Deretter kan alt overføres til Boligmappa og sendes på e-post. "Jobben er ikke gjort før den er dokumentert", sitat Boligmappa AS

Ofte stilte spørsmål om ByggDok

For at du skal få prosjektet i ByggDok over til Boligmappa må du først ha en lisens hos Boligmappa. ( Denne bestilles ved å trykke på Opprett Boligmappa prosjekt i ByggDok). Har du allerede abonnement, må du legge inn brukernavn og passordet du har fått fra Boligmappa inn i ByggDok, og du er igang.

For at prosjektet skal bli synlig i ByggDok, må byggvarebutikken du har handlet hos sende oss informasjon om ditt kjøp. Finner du ikke prosjektet, så kontakt butikken du handlet i for hjelp.

Dersom alle kjøp har blitt oppgitt med riktig prosjekt ID, så skal produktene ligge i prosjektet. Dette ser du enkelt ved at antall unike produkter er oppgitt. Du henter frem og legger til produktdokumentasjonen til prosjektet ved å trykke på fanen "Produktdokumentasjon". Se gjerne filmen som ligger under "Kom i gang" i ByggDok. 

 

 

All dokumentasjon som tilgjengeliggjøres i ByggDok hentes fra Norsk Byggevarebase (NOBB).  I NOBB finnes det ca. 800.000 unike produkter, hvor mange er godt dokumentert. Det er leverandøren selv som er ansvarlig for produktdokumentasjonen som ligger i NOBB-databasen.

I ByggDok finnes all dokumentasjon tilgjenglig hvis produsenten har lastet opp et pdf-dokument i NOBB. For å finne alle ulike dokumentasjonstyper som kan lastes opp kan du se i vår kunnskapsbase.

Kunnskapsbasen

Relevante tjenester

Te quo saperet cotidieque, his omittam mediocritatem ad. Ex altera vituperata elaboraret duo, vis ea brute exerci omittam.