Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Godta Les mer

Byggenormserien

Lovverket for byggenæringen kan være krevende å få oversikt over og holde følge med stadige endringer fra departementene. Med Byggenormserien fra Byggtjeneste har du en sikker kilde som alltid er oppdatert, altså et verktøy som gjør din arbeidsdag enklere. Byggenormserien er et komplett oppslagsverk tilpasset byggenæringen som samler og systematiserer lover, forskrifter og veiledninger og mye mer for alle aktører i byggenæringen.

Byggenormserien fra Byggtjeneste kan hjelpe deg med å:

  • Ha kun en trygg kilde til jobben du skal utføre fremfor en uoversiktlig jungel av ulike kilder og nettsteder
  • Gi deg trygghet på at lovverket du legger til grunn for ditt arbeid er siste versjon
  • Se hvilke endringer som har vært gjort i lover og forskrifter bakover i tid.
  • Innfri stadig økende krav til rask saksbehandling og overholdelse av tidsfrister 
  • Alltid være oppdatert og à jour i forhold til stadige endringer i lovverket

Kjenner du deg igjen i en eller flere av nevnte utfordringer, er Byggenormserien løsningen for deg og dine kolleger.  

all_info312x170
byggnorm_3-312×170
pbl_paragraf-312×170
all_info312x170

Alt på ett sted

Byggenormserien samler lovverket for byggenæringen på ett sted. Vi har plukket ut aktuelle lover med forskrifter og veiledninger så du kan enklere finne frem raskere og slipper å navigere mellom flere nettsider for å finne det du er ute etter.

byggnorm_3-312×170

Økt effektivitet

Med Byggenormserien effektiviserer du dine arbeidsrutiner, f.eks kan du ha flere lover oppe på samme skjerm som gjør det enkelere å jobbe. Tjenesten benytter responsive sider så du kan ha samme tilgang på kontoret og via mobiltelefon/nettbrett under befaring eller liknende.

pbl_paragraf-312×170

Historisk arkiv

I hele tjenesten får du versjonshåndtering av lover/forskrifter så du enkelt kan gå tilbake i tid, finne ut hva som ble endret på en gitt dato eller hvordan loven/forskriften så ut tidligere. I tillegg finner du søkbart historisk arkiv med utgåtte lover helt tilbake til 1924.

 

«I Portalen er lovverket samlet på én side, og jeg kan se at det kan være flere mulige lover de aktuelle spørsmålene berøres av. Når de aktuelle lovene som ligger tett på hverandre ligger samlet, kan det være enklere å se hva som er aktuelt»

Saksbehandler - Brukerundersøkelse 2016

Effektiviser arbeidsprosessene med Byggenormserien. Prøv oss gratis!

Opprett prøveabonnement

Det er mange fordeler med å bruke Byggenormserien - her er de viktigste:

bt-ikoner-312x170_effektivitet

Alltid oppdatert

Oppdateringer og endringer skjer fortløpende slik at du kan være trygg på at Byggenormserien alltid vil være à jour med gjeldene lovverk.

bt-ikoner-312x170_automatisk_varsling

Automatisk varsling

Du mottar automatisk varsling på e-post ved endringer i regelverket, slik at du alltid vet om og når det skjer en endring i lovverket.

bt-ikoner-312x170_effektiv2

Smarte teknikker

Enkelt brukergrensesnitt med nedtrekksmenyer, digital markeringspenn i flere farger for å markere tekst samt plass til egne notater gjør at man jobber smartere på en digital plattform. Dette gir god oversikt og det blir enkelt å finne tilbake til tidligere notater.

Byggenormserien er en av fem produkter du har tilgang til som kunde av Byggtjeneste Portalen

produktikoner_pbl_5

PBL for praktikere

PBL for praktikere inneholder kommentarer og konkrete eksempler til paragrafer i tillegg til utdypende problemstillinger utgitt som emner. Pbl for praktikere gir alle brukere av plan- og bygningsloven en oversiktlig og enkel innføring i hva loven betyr i praksis.

produktikoner_ecopord_5

ECOproduct

ECOproduct – en metode og database for dokumentasjon på miljøegenskaper og miljøvennlige materialvalg. ECOproduct er den eneste metoden som vurderer byggevarenes faktiske miljøegenskaper basert på en tredjepartsverifisert miljødeklarasjon (EPD).

produktikoner_planserien_5

Planserien

Planserien er et unikt oppslagsverk som tilbyr praktisk anvendelse av plan- og bygningsloven i lys av sektorlovene. Planserien består av kommentarer til paragrafene i sektorlovene presentert på en oversiktlig side, og emner knyttet til ulike temaer i arealplanlegging.

produktikoner_byggkatalogen_5

Byggkatalogen

Med Byggkatalogen kan du finne varer som er relevant for byggenæringen. Produktdataene hentes fra NOBB-databasen og inneholder logistikkdata, produktbilder, tekniske egenskaper, sikkerhetsdatablad, FDV-dokumentasjon, tekniske godkjenninger, sertifikater og monteringsanvisninger. Effektiv søkeoptimalisering gir enkelt tilgang på produktdata.

Relaterte produkter fra Byggtjeneste

De som bruker Byggenormserien og øvrige produkter i Byggtjeneste Portalen, bruker det ofte i kombinasjon med andre tjenester fra Byggtjeneste.

ByggDok – ivaretar gjeldende forskriftskrav til dokumentasjonEn tjeneste tilpasset byggmestre, husprodusenter entreprenører.
NOBB Frakt – korrekt beregning av fraktKorrekte transportkostnader mellom leverandør, handel og entreprenør.
NOBB Norsk ByggevarebaseByggenæringens felles vareportal med relevant produktdata.
Byggtjeneste PortalenDigital portal for regelverk og miljøvurderinger.
ProsjektDokProsjekteringsverktøy for entreprenør og byggherre
hermetegn

Byggenormserien tilbyr best oversikt og tilgjengelighet.

Informasjonen oppleves som oppdatert og pålitelig. Dette er helt essensielt når det er snakk om bygglovgivning og veiledning.

Det må være lett å finne frem, og det synes jeg ser bra ut i dag. Man skal ikke lete seg i hjel, det må være intuitivt.

Brukerundersøkelse 2016