Komplett regelverk samlet på ett sted med historisk arkiv

Byggeportalen er en unik samling av flere tjenester som dekker regleverket og miljødokumentasjon for alle som jobber i byggenæringen. Byggeportalen effektiviserer arbeidsprosessene om du jobber med beslutninger som krever kunnskap innen milljø, regelverk og dokumentasjon. Byggeportalen vil hjelpe deg med:

  • Innfri  økende krav til effektiv saksbehandling og overholdelse av tidsfrister
  • Sikre riktig tolkning av et komplekst og uklart regelverk
  • Alltid oppdatert og à jour i forhold til endringer i lovverket
  • Enkel tilgang til produktdata og dokumentasjon på byggevarer
  • Hvordan velge byggevaren  som passer miljøprofilen til et byggeprosjekt
  • Hvordan skaffe BREEAM-NOR poeng med riktig materialvalg

Typiske brukere av Byggeportalen er arkitekter, konsulenter, kommunale saksbehandlere eller entreprenører.

Mona Lise Dahle
Markedskonsulent
Telefon:480 24 141

Miljøvennlige materialvalg

ECOproduct hjelper deg med å ta miljøvennlige materialvalg. Du kan enkelt søke opp og sammenligne miljøegenskapene til byggevarer slik at du kan velge byggevaren med best miljøprofil. ECOproduct brukes også som dokumentasjon til BREEAM-NOR prosjekter og for å innfri krav i teknisk forskrift.

Oversikt over regelverket

Byggeportalen gir deg en  komplett og god oversikt over regelverket for byggenæringen. Byggeportalen er et godt hjelpemiddel som gir en praktisk tilnærming til bruk av lovverket med kommentarer og emner som går i dybden på aktuelle temaer. Alt løpende oppdatert med varsling.

Produktdata på byggevarer

På NOBB.no kan du enkelt søke og finne vareinformasjon innenfor mange kategorier, som for eksempel trelast, byggevarer, interiør, festemateriell, verktøy, jernvarer, maling, VVS m.m. og finne  produktdokumentasjon. Her ligger bilde, FDV-dokumentasjon og sikkerhetsdatablad for varene.

Prøv Byggeportalen gratis i 14 dager

 

Ja takk, jeg vil prøve


Sitat

xxx, 

 

Få en mer effektiv hverdag med digitalt regelverk og finn miljøvurderingen av byggevarer.


Send meg mer informasjon

Det er mange fordeler med å bruke Byggeportalen:

Økt effektivitet

Byggeportalen er laget for å effektivisere en hektisk arbeidsdag der du raskt må finne svar på det du leter etter. Gode søkemuligheter og enkle nedtrekksmenyer gjør det smidig å navigere,  samtidig som kommentarene til paragrafene gjør det lettere å forstå og tolke komplisert lovverk. 

Digitale hjelpemidler

Byggeportalen har et enkelt brukergrensesnitt med nedtrekksmenyer, digital markeringspenn i flere farger, samt plass til egne notater som gjør at man jobber smartere digitalt. Vi har tatt fordelene med papir og overført det til en digital plattform. Du kan notere i margen og merke viktig tekst i mange farger, akkurat som på papir.

Skribenter

Våre skribenter gjennomgår lovverket og forklarer på et folkelig språk og med en praktisk tilnærming hvordan lovverket skal tolkes og forstås. Kommentarene til lovverket er utarbeidet av fagpersoner som har lang  erfaring med plan-og bygningsloven som sitt spesialfelt.  I tillegg tilbyr vi egne emner med mulighet til fordypning i aktuelle problemstillinger for byggenæringen.

.

Byggeportalen inneholder nyttige tjenester for
alle som jobber med regelverk og miljø i byggenæringen

PBL for praktikere

PBL for praktikere inneholder kommentarer og konkrete eksempler til paragrafer i tillegg til utdypende problemstillinger i form av emner. Pbl for praktikere gir alle brukere av plan- og bygningsloven en oversiktlig og enkel innføring i hva loven betyr i praksis.

ECOproduct

ECOproduct – en metode og database for riktige miljøvalg, og den eneste som vurderer byggevarenes faktiske miljøegenskaper basert på en tredjepartsverifisert miljødeklarasjon (EPD).

Planserien

Planserien er et unikt oppslagsverk som tilbyr praktisk anvendelse av plan- og bygningsloven i lys av sektorlovene. Planserien består av kommentarer til paragrafene i sektorlovene presentert på en oversiktlig side, og emner knyttet til ulike temaer i arealplanlegging.

Byggenormserien

Byggenormserien holder deg kontinuerlig oppdatert med siste versjon av det bygningstekniske regelverket, lover, forskrifter og veiledninger. I tillegg til dagens regelverk har du også tilgang til historisk arkiv og endringer som er gjort i regelverk bakover i tid. Enkle søk i Byggeportalen, gir raske svar på det du leter etter i regelverket.

Ofte stilte spørsmål om Byggeportalen

Byggeportalen består av flere tjenester for regelverk og miljødokumentasjon samlet i en portal. Her er noen av de mest stilte spørsmålene:

Svar:

Tjenesten inneholder en enklere og mer praktisk oversikt over regelverket hvor lover, forskrifter og veiledninger er samlet på en og samme side. I tillegg får du en god søkemotor som hjelper deg å navigere raskere i regelverket. Dette er tidsbesparende for en byggesaksbehandler i en hektisk hverdag. 

Innholdet i tjenesten spesielt Pbl for praktikere og planserien gir stor verdi gjennom praktiske kommentarer til paragrafer som kan være vanskelig å tolke. I tillegg får du utdypende emner om aktuelle tema. 

 

Kommentarene til paragrafene i Pbl for praktikere og planserien skrives av eksperter innenfor sitt fagfelt fra departementet, advokater, jurister og byggesaksbehandlere med lang erfaring.

Ja, vi oppdaterer innholdet jevnlig til gjeldene lovverk. I tillegg får du versjonshåndtering og varsling om endringer i regelverket.

I Byggeportalen finner du historisk arkiv helt tilbake til 1924 og versjonshåndtering av paragrafer slik at du kan navigere tilbake i tid og se endringer i dagens lovverk.

Nei, det kan du dessverre ikke. Alle brukere får tilgang til alle tjenestene i portalen. 

Du kan abonnere på alt fra 1 bruker løsning til flerbruker i form av 2-10 brukere, 11-20 brukere eller 50+ brukere.

Relevante tjenester

Te quo saperet cotidieque, his omittam mediocritatem ad. Ex altera vituperata elaboraret duo, vis ea brute exerci omittam.