På NOBB.no får du:

  • Tilgang til å søke på cirka 2 millioner aktive og inaktive varer fra over 900 leverandører (inkludert VA/VVS-produkter fra 11. mars) i NOBB-databasen.

  • Miljødata (GWP) på over 50.000 unike produkter.

  • Dokumentasjon som blant annet FDV og sikkerhetsdatablader osv.

  • Enklere og raskere eksport av produktdata og dokumentasjon.

Ny NOBB.no åpnes for alle


I forbindelse med utrulling av en felles plattform for bygg og VA/VVS i NOBB lanseres en ny versjon av NOBB.no. NOBB.no vil være åpen for absolutt alle og inneholde produktdata fra begge bransjene. 

Utrullingen av innholdet i felles plattform lanseres i to faser:  

  • 5. mars lanseres ny NOBB.no med tilgang til å søke på produktdata for bygg.
  • 11. mars vil produktdata for VA/VVS-produkter også være tilgjengelig på NOBB.no.

Vi har tatt en kort prat med produkteier Kristine Bergendahl som har vært sentral i utarbeidelsen av nye NOBB.no og administrerende direktør Mikkel Nielsen for å høre litt om prosjektet.

Les også: Øker effektiviteten betydelig, enkelt og greit

– Med én struktur og like god kvalitet på alle data, blir det enklere enn noensinne å finne og laste ned nødvendig informasjon, sier Mikkel Nielsen, administrerende direktør i Norsk Byggtjeneste AS.

Enklere enn noensinne

Kristine Bergendahl – produkteier i Byggtjeneste
Kristine Bergendahl – produkteier i Byggtjeneste

Byggtjeneste har satset på god søkefunksjonalitet og brukervennlighet slik at brukerne lett og enkelt skal forstå hva de har tilgang til og hva de kan gjøre.

– Vi har jobbet mye med å presentere data på en enkel og forståelig måte, slik at brukerne ikke skal trenge en brukerveiledning for å benytte seg av tjenesten vår, utdyper hun og får støtte av administrerende direktør.

– Dette vil gi brukerne økt fleksibilitet og effektivitet i arbeidet sitt, samtidig som det bidrar til å spare tid og ressurser, sier Bergendahl.

Nye funksjoner og alt på et sted

Basen har også fått en filtertrakt, der man kan starte med et stort søk og navigere seg ned til det man ønsker.  

Mikkel Nielsen – administrerende direktør i Byggtjeneste.
Mikkel Nielsen – administrerende direktør i Byggtjeneste.

– Det gir alle brukerne et raskt innblikk i hvor stor databasen vår er og at alt dette skal kunne skje raskt. Med få tastetrykk, legger hun til.

I tillegg til disse forbedringene vil NOBB.no også tilby nye funksjoner som lagrede søk og muligheten til å eksportere større mengder data.

Åpne den helt nye NOBB.no  

– Brukerne vil oppleve en betydelig forbedring i søkefunksjonaliteten, med mulighet til å søke på tvers av bransjene og filtrere etter spesifikke kriterier, sier Mikkel Nielsen.

Delta på webinar: Lansering av NOBB VA/VVS

– Dette er en milepæl som vil forme bransjen for fremtiden. Nå er det bare å glede seg til full lanseringen den 11. mars, avslutter Nielsen.

Se informasjonsvideo om nye NOBB.no

Få tilgang til de produktdataene du trenger

Tilgangen til NOBB.no inndeles i tre nivåer:

Nivå 1 – enkeltsøk

Nivå 1 er gratis, krever ingen innlogging eller registrering og er kun direkte oppslag av enkeltprodukter. Dette nivået gir ingen mulighet for å laste ned dokumentasjon.

Åpne NOBB.no


Nivå 2 – enkeltsøk og dokumentasjon

Nivå 2 er gratis, men krever at du registrerer deg. Dette nivået gir tilgang til å laste ned produktdokumentasjon på opp til ti og ti produkter av gangen.

Registrer deg for nivå 2


Nivå 3 – lagre søk, laste ned og opprette sortiment

Nivå 3 gir tilgang til alle produktdata som ligger i NOBB, men krever at du kjøper et NOBB-abonnement. Dette nivået gir deg mulighet til å lagre søk, opprette sortiment for laste ned store mengder data direkte fra NOBB.no. I tillegg kan du oppgradere videre til NOBB Intergrasjon for å benytte et API for å hente dataene sømløst (betalingstjeneste).

Til kontaktskjema for nivå 3

 

 

Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

Fra husdata til handlekurv med Unbolt og NOBB

– Tilstandsrapportene forteller oss at det er et evigvarende etterslep i bruktboligmassen.

Felles jakt på fornøyde kunder

– Vi må være sikre på at dataene dere legger inn på produktet er riktige fra starten. Da vil vi få dette til å flyte, og det blir mindre jobb på oss som skal vedlikeholde det videre.

Tapwell leder an i bransjens digitale samarbeid

Tapwell kom inn på markedet som en utfordrer og liten rebell for 20 år siden. De tok med seg ni gasellepriser på vei opp i teten. Rebell-stempelet holder de gjerne på, men når det kommer til datakvalitet i NOBB-basen gir de seg selv ingen slingringsmonn.