Tjenestene som gjør dokumentasjon enklere


ByggDok og ProsjektDok er digitale tjenester som effektiviserer og forenkler arbeidet med dokumentasjon i byggenæringen. Her får du en gjennomgang av Byggtjenestes dokumentasjonsløsninger.

– Uansett i hvilken fase du jobber i et prosjekt vil det være behov for å ha kontroll på dokumentasjonen på planlagte og kjøpte produkter, sier Kristine Bergendahl.

Hun har jobbet i Byggtjeneste i fem år, og i januar i år tok hun over ansvaret som produktansvarlig for dokumentasjonstjenestene ByggDok og ProsjektDok.

Dokumentasjonsløsningene utfyller behovet til to litt ulike kundegrupper i samme kundesegment. Uansett hvilken løsning du velger, får du et bedre, ryddigere og mer forutsigbart forhold til dokumentasjonen i byggeprosjektet, både før, under og etter byggeperioden.

Hva er ProsjektDok?

ProsjektDok er et dokumentasjonsverktøy, primært for entreprenører, byggherrer og arkitekter. Tjenesten gir deg muligheten til å samle all prosjektdokumentasjon fra alle faser i et bygg, på ett og samme sted.

– Gjennom ProsjektDok får du god oversikt over dokumentasjonen allerede på planleggingsstadiet i et prosjekt. Når du planlegger bygget med virkelige produkter får du direkte tilbakemelding om produktene er i henhold til prosjektets miljøprofil. Dette får du i form av et enkelt og oversiktlig dashboard som er integrert i løsningen, sier Bergendahl.

Les mer om ProsjektDok

Dokumentasjonsverktøyet ivaretar dokumentasjonsflyten mellom alle aktører som er involvert i prosjektet, og oppleves derfor som en kostnadsbesparende tjeneste.

Samtidig gjør ProsjektDok det enklere for entreprenøren å levere på lov- og markedskrav som stilles til miljø, kjemikalier og FDV-dokumentasjon.

– Om det gjelder et BREAAM NOR-prosjekt hvor du for eksempel må sørge for at du ikke har produkter på A20-listen, eller at du må overholde lovkrav om stoffkartotek på byggeplassen, gjøres dette langt enklere ved hjelp av ProsjektDok, sier Bergendahl.

«Uansett i hvilken fase du jobber i et prosjekt vil det være behov for å ha kontroll på dokumentasjonen på planlagte og kjøpte produkter»

Kristine Bergendahl – Byggtjeneste

Hva er ByggDok?

ByggDok er en dokumentasjonsløsning som sørger for at proffkunder, boligprodusenter og små og mellomstore entreprenører får all nødvendig dokumentasjon automatisk lagret og distribuert til ulike prosjekter.

– Tjenesten samler inn dokumentasjon fortløpende basert på innkjøp til prosjektet. Alt håndverker kjøper via byggevarehus blir automatisk registrert på det prosjektet de angir. Når prosjektet skal overleveres lager ByggDok sluttdokumentasjon for hele bygget, sier Bergendahl.

Les mer om ByggDok

Inkludert i ByggDok, som du får gratis hos din lokale forhandler, har du tilgang til Nordens største stoffkartotek fra EcoOnline. I tillegg er det en rekke andre smarte funksjoner integrert.

– Blant de mest tidsbesparende egenskapene i ByggDok er integrasjonen vi har med Boligmappa. Når bygget skal overleveres kan registrert dokumentasjon sømløst overføres fra ByggDok til Boligmappa, sier Bergendahl.

Se Kristine Bergendahl fortelle om ByggDok og ProsjektDok


Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

Fra husdata til handlekurv med Unbolt og NOBB

– Tilstandsrapportene forteller oss at det er et evigvarende etterslep i bruktboligmassen.

Tapwell leder an i bransjens digitale samarbeid

Tapwell kom inn på markedet som en utfordrer og liten rebell for 20 år siden. De tok med seg ni gasellepriser på vei opp i teten. Rebell-stempelet holder de gjerne på, men når det kommer til datakvalitet i NOBB-basen gir de seg selv ingen slingringsmonn.

NOBB og Etisk handel Norge setter ny standard

– I en tsunami av dokumentasjonskrav, ønsker vi å tilby det stedet der denne dokumentasjonen enkelt kan hentes frem. En slik løsning har ikke bransjen hatt tidligere. Nå finnes den hos oss i NOBB, sier Mikkel Nielsen, administrerende direktør i Byggtjeneste.