Fakta om ProsjektDok og BREEAM-NOR

  • Nytt verktøy for prosjektdokumentasjon

  • Vurdering av produkter før innkjøp

  • Enkelt, sikkert, brukervennlig

  • Produktdata fra databasene NOBB, NRF og EFO

  • Lettere å levere iht. BREEAM-NOR krav

  • Du bestemmer hvilke filter som skal brukes; A20, MAT01, EDP, HEA02, MAT03

  • Filter viser produkter som må erstattes

  • Utarbeidet i samarbeid med BREEAM-NOR rådgivere

Rett BREEAM-sertifisering på første forsøk


Skal du få til BREEAM må det integreres i hele prosjektet. Det sikrer du med det nye verktøyet ProsjektDok.

ProsjektDok sikrer deg kontroll på materialvalgene for BREEAM-NOR sertifiseringen. Ikke gå glipp av poeng i BREEAM-sertifiseringen på grunn av feil produktvalg og manglende kontroll med produktegenskapene.

Treff blink på første forsøk

De fleste BREEAM-prosjekter kommer i mål. Men det er et spørsmål om tid og penger. Ikke minst at prosjekter leverer rett på første forsøk. Gode verktøy er viktig.

– Du kan komme i en situasjon der produktet ikke burde blitt brukt men har blitt brukt i et prosjekt likevel. Slik kan du miste BREEAM-NOR poeng og bygget får en lavere BREEAM rating enn byggherren ønsket, forteller Rupert Hanna. Han er avdelingsleder i Byggtjeneste og har ansvar for tjenestene innen regelverk og miljøvurdering av byggevarer.

BREEAM må inn fra første stund 

Nå er Byggtjeneste glad for å kunne tilby et prosjektverktøy som hjelper hele verdikjeden i byggeprosjektet. De har sett at prosjekter har hatt dårlig styring:

Ofte blir ikke BREEAM forstått godt nok tidlig i prosjektet. Derfor er det så viktig med et verktøy som gir entreprenøren styring fra første planleggingsmøte.

Ta kontroll på BREEAM-sertifiseringen

ProsjektDok sikrer at du velger rett produkt til prosjektet, slik at du får den BREEAM-NOR sertifiseringen du ønsker. ProsjektDok gir deg oversikt helt fra første stund, slik at du unngår å finne ut at produkter skulle vært byttet ut før de er kjøpt og montert.

Full kontroll på BREEAM-NOR

ProsjektDok fra Byggtjeneste hjelper med å organisere og dokumentere produktene som planlegges brukt i bygget/prosjektet i åtte BREEAM-NOR–lister. Dette er verktøykassen for enklere produktplanlegging og -innkjøp, og for sjekk mot kravene som stilles for BREEAM-NOR-sertifisering.

ProsjektDok gir god samhandling

For alle som jobber med byggeprosjekter er et godt verktøy som sikrer kontroll på produktdokumentasjon under hele byggeprosessen viktig. Samhandlingsverktøyet ProsjektDok sørger for felles forståelse for hvilke produkter som er riktige å bruke i byggeprosjektet.

Les mer om ProsjektDok


Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

Fra husdata til handlekurv med Unbolt og NOBB

– Tilstandsrapportene forteller oss at det er et evigvarende etterslep i bruktboligmassen.

Felles jakt på fornøyde kunder

– Vi må være sikre på at dataene dere legger inn på produktet er riktige fra starten. Da vil vi få dette til å flyte, og det blir mindre jobb på oss som skal vedlikeholde det videre.

Tapwell leder an i bransjens digitale samarbeid

Tapwell kom inn på markedet som en utfordrer og liten rebell for 20 år siden. De tok med seg ni gasellepriser på vei opp i teten. Rebell-stempelet holder de gjerne på, men når det kommer til datakvalitet i NOBB-basen gir de seg selv ingen slingringsmonn.