Fakta om ProsjektDok og BREEAM-NOR

  • Nytt verktøy for prosjektdokumentasjon

  • Vurdering av produkter før innkjøp

  • Enkelt, sikkert, brukervennlig

  • Produktdata fra databasene NOBB, NRF og EFO

  • Lettere å levere iht. BREEAM-NOR krav

  • Du bestemmer hvilke filter som skal brukes; A20, MAT01, EDP, HEA02, MAT03

  • Filter viser produkter som må erstattes

  • Utarbeidet i samarbeid med BREEAM-NOR rådgivere

Rett BREEAM-sertifisering på første forsøk


Skal du få til BREEAM må det integreres i hele prosjektet. Det sikrer du med det nye verktøyet ProsjektDok.

ProsjektDok sikrer deg kontroll på materialvalgene for BREEAM-NOR sertifiseringen. Ikke gå glipp av poeng i BREEAM-sertifiseringen på grunn av feil produktvalg og manglende kontroll med produktegenskapene.

Treff blink på første forsøk

De fleste BREEAM-prosjekter kommer i mål. Men det er et spørsmål om tid og penger. Ikke minst at prosjekter leverer rett på første forsøk. Gode verktøy er viktig.

– Du kan komme i en situasjon der produktet ikke burde blitt brukt men har blitt brukt i et prosjekt likevel. Slik kan du miste BREEAM-NOR poeng og bygget får en lavere BREEAM rating enn byggherren ønsket, forteller Rupert Hanna. Han er avdelingsleder i Byggtjeneste og har ansvar for tjenestene innen regelverk og miljøvurdering av byggevarer.

BREEAM må inn fra første stund 

Nå er Byggtjeneste glad for å kunne tilby et prosjektverktøy som hjelper hele verdikjeden i byggeprosjektet. De har sett at prosjekter har hatt dårlig styring:

Ofte blir ikke BREEAM forstått godt nok tidlig i prosjektet. Derfor er det så viktig med et verktøy som gir entreprenøren styring fra første planleggingsmøte.

Ta kontroll på BREEAM-sertifiseringen

ProsjektDok sikrer at du velger rett produkt til prosjektet, slik at du får den BREEAM-NOR sertifiseringen du ønsker. ProsjektDok gir deg oversikt helt fra første stund, slik at du unngår å finne ut at produkter skulle vært byttet ut før de er kjøpt og montert.

Full kontroll på BREEAM-NOR

ProsjektDok fra Byggtjeneste hjelper med å organisere og dokumentere produktene som planlegges brukt i bygget/prosjektet i åtte BREEAM-NOR–lister. Dette er verktøykassen for enklere produktplanlegging og -innkjøp, og for sjekk mot kravene som stilles for BREEAM-NOR-sertifisering.

ProsjektDok gir god samhandling

For alle som jobber med byggeprosjekter er et godt verktøy som sikrer kontroll på produktdokumentasjon under hele byggeprosessen viktig. Samhandlingsverktøyet ProsjektDok sørger for felles forståelse for hvilke produkter som er riktige å bruke i byggeprosjektet.

Les mer om ProsjektDok


Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

– Bransjen er overmoden for endring

Ineffektive verdikjeder, lite moderne kundereiser og ikke minst manglende miljødata. Utfordringene er mange i byggebransjen, mener Mikkel Sandvik, men nå tar Mestergruppen et fast grønt grep.

Fortsetter jakten på bedre produktdata

Prisen som Årets NOBBer 2022 blir ingen sovepute for SNA Europe (Norway) AS. Snarere tvert imot – den gir motivasjon for å ta ytterligere steg de neste årene.

Energibunten som tyvstarter arbeidsdagen

Klokka 04.50 står Morten Helland Stensrud opp. Timeplanen er så godt som alltid full til han igjen kryper under dyna – noe den energiske 44-åringen elsker.