Jakter lønnsomhet med produktdata fra NOBB


Nå som digitalisering og netthandel på alvor griper om seg i byggenæringen, blir produkt- og informasjonsdatabasen Byggtjeneste NOBB gull verd for synliggjøring og lønnsomhet.

I 2019 opplevde vi i Byggtjeneste en vekst i datatrafikk og sideoppslag i Byggtjeneste NOBB på hele 40%. Første kvartal i 2020 viser at denne veksten fortsetter. Det er tydelig at gode og relevante produktdata i Byggtjeneste NOBB gir økt konkurransekraft for leverandøren, og at flere kunder får stor vekst når de gjør seg nytte av dette i for eksempel netthandel.

Går foran med gode eksempler

Et eksempel er Optimera, Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør. Med mer enn 20.000 produkter i porteføljen, ville det vært nesten umulig for Optimeras byggevarekjede Montér å berike produktdataene for disse produktene manuelt. Dataene de henter fra Byggtjeneste NOBB, er dermed særdeles viktige.

Les mer: Produktdata fra NOBB og optimalisering for Google er avgjørende

Også mange av Byggmakkers proffkunder har fått øynene opp for å planlegge bestillingene sine digitalt. De digitale produktdataene hentes nettopp fra Byggtjeneste NOBB. Dette er effektiviserende for proffen, de kan gjøre sine bestillinger i forkant, det blir mindre reising frem og tilbake til byggevarebutikken og de har bedre oversikt over dokumentasjonen til produktene som blir brukt i bygget. Byggmakkers erfaringer viser en omsetningsvekst på hele 14,1% via bestillingstjenesten, og 13,8% flere transaksjoner. I tillegg økte antall besøk til byggmakker.no/proff med 29,6 prosent flere brukere i 2019 enn i året før.

Les mer: Proffen blir digitale – de vil bestille selv

Åpent for alle

Byggtjeneste Åpen NOBB er en gratis tjeneste som gir store muligheter for hele næringskjeden. Flere hundre bedrifter har allerede registrert seg og fått gratis tilgang, og etterspørselen fortsetter jevnt inn i 2020. Til nå har vi mer enn 800 bedrifter som bruker Åpen NOBB, med mange brukere per bedrift. I Byggtjeneste Åpen NOBB ligger kvalitetssikret produktinformasjon og dokumentasjon – strukturert og standardisert tilgjengelig. Her kan man også søke etter produkter på tvers av sortimentet, noe som gir en unik inngang til hvilke produkter som finnes for de som planlegger og gjør innkjøp til byggeprosjektene.

Registrering Åpen NOBB


Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

Bransjedatabaser er vår digitale motorvei

– Produktdata er selve fundamentet for vår digitale fremtid i bransjen. Jeg liker å sammenligne det med en motorvei – det er denne som gir oss fart nok til å nå våre mål raskt og effektivt, sier Runar Hansesætre, administrerende direktør i Ahlsell Norge og styremedlem i Virke Teknisk handel.

Hederspriser delt ut på NOBB-konferansen

Når man fyller 30 år så må man feire, og i den forbindelse delte Byggtjeneste ut to hederspriser til aktører med lang fartstid, for lang og tro tjeneste.

Stolte vinnere når to leverandører ble hedret på NOBB-konferansen

Stolthet og glede preget scenen da Årets NOBBer og Årets NOBB – VAVVS leverandør ble hyllet på NOBB-konferansen 2023. Applaus til de strålende vinnerne!