Eurofusion AS

  • Går også under forkortelsen EFAS

  • Teknisk leverandør av rørprodukter laget i plast og styringssystemer relatert til et prosessystem

  • Store innen havbruk, og særlig i oppdrettsnæringen

  • Startet i 2006 og holder til i Vestby

  • Bedriften har 17 ansatte

– Denne prisen er bare en start for oss


Eurofusion AS ble kåret til årets NOBB – VAVVS-leverandør i 2022, men Vestby-bedriften har ingen planer om å hvile på sine laurbær.

– Vi har store ambisjoner om å fortsette arbeidet. Vi skal skalere det opp og øke kapasiteten vår til å konsumere store datamengder, innleder Knut Erik Walle, leder produkt og gründer av Eurofusion AS.

– Prisen er bare en start, men en veldig hyggelig start for oss, fortsetter han.

Se intervju med Eurofusion AS

Klapp på skulderen

Når vi besøker gjengen i Eurofusion AS (EFAS) har det gått noen uker siden de mottok prisen på NOBB-konferansen 2022. Diplomet er det første du legger merke til når du beveger deg opp trappen til kontorfellesskapet. Det er liten tvil om at anerkjennelsen betyr mye for dem.

– Det var veldig stas og et stort klapp på skulderen til mange her som har jobbet med produktdata i flere år. En pris som dette er ikke noe man forventer, men det er veldig, veldig morsomt når man mottar den, sier Ole Brokhaug, leder for salg og marked.

Bilde: Dedikert jobbing har gitt resultater for Eurofusion AS

– Det var både gledelig og overraskende. Vi har dedikerte medarbeidere som har jobbet beinhardt med å oppfylle dokumentasjonskravene. Der har vi lagt ned en stor jobb, og kommet et langt stykke. Vi trodde ikke vi var ledende, men tydeligvis var det langt nok til å bli best i klassen, og det synes vi er moro, sier Knut Erik Walle.

Større og større krav

EFAS leverer termoplastprodukter, der hovedfokuset er på rør, rørdeler, tilbehør, ventiler og ventilsystemer. De er store innen havbruk, da særlig oppdrett, og VA-bransjen. Med 7.500 lagerførte produkter, og et tilfang på rundt 100.000 varelinjer fra sine leverandører, er det ikke vanskelig å forstå at gode produktdata er viktig.

Knut Erik Walle - leder produkt i Eurofusion AS
Knut Erik Walle – leder produkt i Eurofusion AS

– Vi er en gründerbedrift og startet mer eller mindre fra null. Det tok ikke så mange år før vi forstod at data er helt avgjørende for våre kunder, sier Walle, og legger til:

– Vi er i et teknisk fagområde og kundene våre forventer produktinformasjon. Utviklingen er at denne blir mer og mer detaljert, sammen med en forventning om at informasjonen er tilgjengelig i sanntid.

Har dedikert ressurser

Det er ikke en tilfeldighet at EFAS har hundre prosent dekning på alle obligatoriske felt i NOBB – VAVVS-databasen. De har øremerket en stilling i produktavdelingen for å jobbe utelukkende med dette.

Les mer om NOBB – VAVVS-databasen

– Han sitter i produktavdelingen og jobber med å jage sine underleverandører for å skaffe til veie korrekte produktdata som EFAS legger inn i NOBB – VAVVS-databasen, sier Brokhaug.

I tillegg til har de en ressurs som jobber med å markedsføre og tilgjengeliggjøre produkter og produktdata for kundene.

Les også: Årets NOBB-VAVVS leverandør i 2021: – Ekstremt motiverende

– Det er i mange tilfeller grossistmarkedet, men det kan også være sluttkunder som etterspør informasjon, sier han.

Effekten av strukturert jobb med dokumentasjon er stor for EFAS. Det så de tidlig, og var hovedårsaken til at de dedikerte et par årsverk til dette.

– Det er hjelp til selvhjelp også, for alle som jobber med våre produkter har tilgang til gode produktdata og disse dataene kan leveres fort. Den store effekten får vi ut mot kundene, og den kvaliteten og profesjonaliteten det gir når vi markedsfører produktene, understreker Walle.

Ikke hokuspokus

«Arbeidet med basen bærer preg av høy profesjonalitet» var en del av juryens begrunnelse da EFAS ble kåret til årets NOBB – VAVVS-leverandør 2022.

Ole Brokhaug - leder salg marked i Eurofusion AS
Ole Brokhaug – leder salg marked i Eurofusion AS

– Det er ikke noe voldsomt hokuspokus det vi gjør. Vi forholder oss til Byggtjeneste og kundene våre, så leverer vi det de forventer. Vi har også hele tiden et øye på morgendagens krav, forteller Brokhaug.

Nettopp det å tolke hva markedet ønsker seg i morgen bruker de en del krefter på.

– Vi mener at flere felt i NOBB – VAVVS burde vært obligatoriske, våre kunder har behov for mer utfyllende data. Her ligger det mye jobb og dialog, men vi opplever Byggtjeneste som en kjempegod samarbeidspartner.

I kraft av å være «best i klassen» blir EFAS naturlig nok en slags bjellesau. Hva slags tips kan de gi andre?

– Lytt til kundene og markedet, og forsøk å forutsi hva som kommer. Det er kanskje det beste tipset vi kan gi. Det er også nyttig å være tett på Byggtjeneste, lytt til dem, og les kommunikasjonen som kommer derfra, råder Brokhaug.

Fokus i flere år

Selv om de omtaler prisen som en start har de helt siden etableringen i 2006 jobbet aktivt med data og dokumentasjon.

– Det at vi vant en pris nå er nok ikke et resultat av det vi har gjort i 2022. Det er et resultat av en jobb som startet lenge før det, forteller Ole Brokhaug.

Det arbeidet fortsetter ufortrødent videre i lokalene i Vestby Næringspark.

– Verdensmester er ikke noe man er, men noe man kan bli, understreker han.

– Vi ser på fremtiden med glede og håp fordi gode data forenkler hverdagen og gir oss store muligheter i markedet fremover, sier Knut Erik Walle.

Årets NOBB – VAVVS-leverandør

Denne prisen ble første gang delt ut i fjor, men man skal ha god datakvalitet for å bli vurdert. Byggtjeneste tar bransjen med på råd for å finne en verdig vinner av denne prisen.

Årets nominerte var:

Macro Design
Eurofusion AS
FM Matsson

Leverandøren har hatt et meget bra aktivitetsnivå og er fremoverlent. Det er 100% dekning på obligatoriske felt, og de har ETIM-dekning på alle produkter. Leverandøren er også blant de de beste på dekningsgrad av BIM-filer og de har et meget høyt nivå på GTIN på alle forpakningsenheter. Arbeidet med basen bærer preg av høy profesjonalitet.

Juryens begrunnelse til Eurofusion AS

 

Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

Fra husdata til handlekurv med Unbolt og NOBB

– Tilstandsrapportene forteller oss at det er et evigvarende etterslep i bruktboligmassen.

Felles jakt på fornøyde kunder

– Vi må være sikre på at dataene dere legger inn på produktet er riktige fra starten. Da vil vi få dette til å flyte, og det blir mindre jobb på oss som skal vedlikeholde det videre.

Tapwell leder an i bransjens digitale samarbeid

Tapwell kom inn på markedet som en utfordrer og liten rebell for 20 år siden. De tok med seg ni gasellepriser på vei opp i teten. Rebell-stempelet holder de gjerne på, men når det kommer til datakvalitet i NOBB-basen gir de seg selv ingen slingringsmonn.