Fakta om Lanica:

  • Lanica Brooks

  • 60 år

  • Økonomimedarbeider

Veteranen som har stålkontroll på fakturaene


Lanica Brooks er en av de virkelige pilarene i Byggtjeneste. Etter snart 35 år på samme arbeidsplass, motiveres hun fortsatt av å løse små og store oppgaver.

Når startet du i Byggtjeneste og hva jobber du med her?
– Jeg begynte i Byggtjeneste i 1988, og jeg jobber som økonomimedarbeider. Arbeidsoppgavene mine er ganske så varierte – alt fra å bestille rekvisita til å ta momsoppgjøret. Noe jeg trives veldig godt med.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?
– Jeg gjør litt forskjellig hver dag som for eksempel å fakturere det som kommer inn, ta hånd om leverandørfakturaer og sende de ut til godkjenning. Samt sørge for at ting blir betalt i tide. Jeg har ingen fast rutine på dagen, men prøver å planlegge så godt jeg kan. Det går bra noen dager, mens det andre ganger blir endringer. Men det er greit, det er fint å kunne hjelpe en kollega med noe der og da.

Lanica Brooks i Byggtjeneste.
Lanica Brooks i Byggtjeneste.

Hvilken effekt ønsker du at din jobb gir?
– Internt håper jeg å kunne svare mine kollegaer på det de trenger å vite fra meg. Når det gjelder våre kunder, håper jeg å bidra til en god opplevelse av Byggtjeneste. Også når det kommer til den andre siden av medaljen som omhandler betalingsoppfølging. Ingen liker purringer eller inkassovarsler, men så kan det også være mange grunner til at en regning ikke er betalt. Kan man samarbeide om få dette riktig på plass, kan kunden også da få en god opplevelse med oss.

Hva setter du mest pris på ved arbeidsdagen?
– At det er varierte arbeidsoppgaver og veldig gode kollegaer. Vi har mange flinke folk, og det er så god tone oss kollegaer imellom. Vi er flinke til å oppmuntre og få ut det beste av hverandre. Det setter jeg stor pris på.

Hva er ditt beste minne så langt i Byggtjeneste?
– Vanskelig å trekke frem kun ett, det er jo så mange. Vi har stort sett alltid vært ganske sosiale her i Byggtjeneste opp gjennom årene, og det var et høydepunkt da vi hadde en tradisjon for en årlig utenlandstur. Første gang var på slutten av 90-tallet, og vi har hatt mange flotte turer sammen.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?
– Jeg er svært glad i å lese, jeg er en gammeldags bokorm. Og da går det gjerne i krim og historiske romaner med handling langt, langt tilbake i tid. Jeg er også glad i å lage mat. Da koser jeg meg!

Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

– Vi må komme tidsnok i gang med å skape fremtiden

– Nå får vi en løsning som kan håndtere alle krav til dokumentasjon rundt miljø og bærekraft.

Digitalisering er vakkert

– Gode, digitale produktdata, samlet på ett sted er fundamentalt viktig, uttaler Rune A. Rystad, Country Manager i OSO Hotwater. Det 91 år gamle selskapet har lenge prydet seg med tittelen Norges sterkeste merkevare, og nådde i år en ny milepæl.

Øker effektiviteten betydelig, enkelt og greit

– For oss blir NOBB-databasen den plattformen vi er på, som vi ønsker å henvise våre kunder til og hvor de skal hente sine produktdata fra oss. Dette gir oss også et konkurransefortrinn i forhold til de som ikke er der, sier Gro Fjeldstad, avdelingsleder i Geberit.