NOBB-konferansen – et årlig høydepunkt 

NOBB-konferansen arrangeres av Byggtjeneste hver høst og har ofte tema som passer byggenæringen innen produktdata, logistikk, salg, markedsføring og produksjon.

Konferansen går over to dager, der dag én gir et innblikk i de store trendene i byggenæringen. Læring, samarbeid og inspirasjon står høyt. På dag to går vi mer i dybden med litt mer praktiske tema for våre kunder i NOBB.

Konferansen passer for de som jobber med produktdata, de som planlegger, forsikrer, konstruerer og bygger i Norge, ansatte i byggevarekjedene og de som leder bedrifter innen bygg og VA/VVS.

Stolte vinnere da to leverandører ble hedret på NOBB-konferansen


Stolthet og glede preget scenen da Årets NOBBer og Årets NOBB – VAVVS leverandør ble hyllet på NOBB-konferansen 2023. Applaus til de strålende vinnerne!

Norsk Byggevarebase (NOBB) feirer sitt 30-årsjubileum, og årets NOBB-konferanse den 15. og 16. november rettet fokus mot verdikjedens behov, med Norsk Byggevarebase som en kilde til produktdata. Dette ble formidlet gjennom inspirerende foredrag fra ulike leverandører og brukere i VAVVS og byggenæringen.

Midt i konferansen ble også to leverandører hedret med velfortjente priser for deres enestående innsats. Prisen ble delt ut av Carl Otto Løvenskiold – styreleder i Byggtjeneste.

Årets NOBBer 2023

Denne ærefulle prisen, delt ut siden 1995, er et prestisjetungt mål for mange bedrifter. Juryen, bestående av representanter fra byggevarekjedene og Byggtjeneste, stemte frem en gruppe med nominerte og kåret deretter en verdig vinner.

De nominerte til Årets NOBBer var:

  • Fritzøe Engros AS
  • Bergene Holm AS
  • Combiwood Barkvik AS
  • Vartdal Plastindustri AS

Juryen hadde følgende begrunnelse for vinneren:
Årets prisvinner leverer høykvalitets produktdata i NOBB, og har vært en aktiv deltaker siden 1995. Leverandøren har lagt ned betydelig arbeid over tid, med kontinuerlig forbedring av logistikkinformasjon, solid markedsinformasjon, og bred dekning av produktegenskaper. Det siste året har de utmerket seg som en ledende aktør innen miljødata i NOBB.

Og vinneren ble Bergene Holm AS


Bergene Holm AS har vært medlem i NOBB siden 1995. De involverer alle avdelinger i sitt PIM-arbeid. Med dedikerte ressurser og effektiv integrasjon mot NOBB jobber de daglig med å forbedre NOBB-dataene. Med over 75 års erfaring i produksjon og leveranse av trelast, er Bergene Holm AS dedikert til å være det foretrukne valget for alle som bygger med tre.

Bergene Holm stakk av med Årets NOBBer 2023, glade vinnere sammen med styreleder i Byggtjeneste Carl Otto Løvenskiold.
Bergene Holm stakk av med Årets NOBBer 2023, glade vinnere sammen med styreleder i Byggtjeneste Carl Otto Løvenskiold.

Årets NOBB – VAVVS-leverandør

Denne prisen, delt ut for tredje år på rad, krever god datakvalitet for å bli vurdert. Byggtjeneste samarbeider med bransjen for å kåre en verdig vinner.

De nominerte var:

  • GPA Flowsystem AS
  • Eurofusion AS
  • FM Mattsson Norway AS
  • Geberit AS
  • Makita Norge

Juryen hadde følgende begrunnelse for vinneren:
Årets vinner er valgt ut for kvalitet og komplett innhold i databasen. Leverandøren har vist engasjement og dedikasjon i å vedlikeholde produkt- og logistikkdataene i henhold til NOBB-regelverket. Brukerne opplever leverandørens innhold som svært tilfredsstillende.

Og vinneren ble Geberit AS

 

Geberit AS er en innovativ aktør som utvikler, produserer og distribuerer produkter og systemer for bad- og sanitærteknologi. Selskapet har en lang historie og ble etablert i 1874. Deres søkelys på innovasjon, bærekraft og høy kvalitet har gjort dem til en verdig vinner.

En tydelig stolt Gro Fjeldstad mottok for Geberit AS, her sammen med styreleder i Byggtjeneste, Carl Otto Løvenskiold.
En tydelig stolt Gro Fjeldstad mottok for Geberit AS, her sammen med styreleder i Byggtjeneste, Carl Otto Løvenskiold.
Byggtjeneste gratulerer begge vinnerne med strålende innsats!

Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

Fra husdata til handlekurv med Unbolt og NOBB

– Tilstandsrapportene forteller oss at det er et evigvarende etterslep i bruktboligmassen.

Tapwell leder an i bransjens digitale samarbeid

Tapwell kom inn på markedet som en utfordrer og liten rebell for 20 år siden. De tok med seg ni gasellepriser på vei opp i teten. Rebell-stempelet holder de gjerne på, men når det kommer til datakvalitet i NOBB-basen gir de seg selv ingen slingringsmonn.

NOBB og Etisk handel Norge setter ny standard

– I en tsunami av dokumentasjonskrav, ønsker vi å tilby det stedet der denne dokumentasjonen enkelt kan hentes frem. En slik løsning har ikke bransjen hatt tidligere. Nå finnes den hos oss i NOBB, sier Mikkel Nielsen, administrerende direktør i Byggtjeneste.