Fakta om NOBB:

 • NOBB-databasen har nå 800 000 unike varer registrert

 • 650 leverandører har registert sine varer i NOBB

 • 50 000 unike sidevisninger per dag

 • Byggtjeneste lanserer ved nyttår helt ny plattform for å registrere og vedlikeholde produktdata i NOBB kalt NOBB Leverandør

Belønnet for sin innsats med produktdata


Talgø MøreTre AS ble den verdige vinneren av prisen «Årets NOBBer» 2020.

Trelastbedriften har i en årrekke jobbet iherdig for å levere korrekte produktdata til kundene. Innsatsen betaler seg ikke bare i blomster og diplom. Den har sørget for en formidabel utvikling for hele bedriften.

En tydelig glad NOBB-ansvarlig tok imot utmerkelsen: 

– Vi har i flere år prøvd å lage så god kvalitet som mulig på dataene vi legger inn i NOBB, forteller Bjørnar Brøske, og lover at de slettes ikke vil legge seg på latsiden selv om de har fått denne anerkjennelsen. Det er det da heller ingen grunn til. Et solid og gjennomtenkt arbeid med produktdataene gir nemlig resultater på bunnlinjen.

Les mer om NOBB

Se hvordan Talgø MøreTre AS har jobbet med sine produktdata i NOBB

Fantastisk utvikling

– Vi har hatt en helt fantastisk utvikling. De siste ti årene har vi egentlig overgått våre egne visjoner, sier en like stolt divisjonssjef for salg og marked, Bjørn Hauglann. Han er sikker på at produktdataene er den viktigste støtten for arbeidet med markedsføringen, i alle fall hvis du har ambisjoner om vekst. Og det har Talgø MøreTre AS. 

De siste årene har trelastbedriften hatt kraftig vekst og hadde i 2019 en omsetning på hele 690 millioner kroner. Rundt 200 ansatte sørger for at trelast, og særlig flaggskipet MøreRoyal®-behandlet trelast, sendes fra Surnadal til hele landet, som er en kraftig kontrast til den spede begynnelse i 1899 da ekteparet Thore og Thora Talgø startet familiebedriften i Surnadal.

– Vi ser at produktdataene blir stadig viktigere, og mye viktigere enn vi trodde for bare få år siden. Kjedene har et ekstremt fokus på NOBB og grunndatajobben vi gjør. De ser hvor viktig det er at kunnskapen vi som leverandør har om våre produkter går hele veien gjennom systemet i NOBB, sier markedssjef Hauglann.

«Kjedene har et helt ekstremt fokus på NOBB og grunndatajobben vi gjør»

Bjørn Hauglann – divisjonssjef for salg og marked i Talgø MøreTre AS

Han er seg bevisst at det som blir tastet inn i grunndataene følger produktet hele veien ut til kundene og er i bunn og grunn markedsføring i seg selv. Det har gjort at bedriften er enda mer tydelig i måten de kommuniserer på.

– Dette er utrolig stort for oss. Jeg setter stor pris på å bli nominert, men ikke minst å få prisen, uttalte Bjørnar Brøske og sendte i pur glede kollegaene rett ut i en velfortjent langhelg.

 

Bilder: Møre Royal på ulike bygg i Møre og Romsdal.

Høythengende pris

Prisen Årets NOBBer har vært delt ut siden 1998 og er en pris som henger høyt, understreker styreleder i Byggtjeneste Jon Karlsen og leser opp begrunnelsen:

«Årets prisvinner har lagt mye innsats i å heve kvaliteten på sine produktdata i NOBB. De bruker NOBB aktivt som et viktig ledd i sin kunderelasjon, og viser evne og vilje til å oppfylle markedets krav til korrekt vareinformasjon. Vinneren har i tillegg til å ha høy kvalitet på grunndata og logistikkinformasjon, også utmerket seg med tekniske egenskaper, markedsinformasjon og miljødata»

«Talgø MøreTre AS er et forbilde for bransjens øvrige aktører!»

Jon Karlsen – styreleder i Byggtjeneste om Årets NOBBer 2020

 

Produktdataene betyr alt

Bjørn Hauglann understreker hvor essensielt det er at Talgø MøreTre AS har folk som jobber dedikert med NOBB, forstår systemet og evner å utvikle det til fordel for hele organisasjonen. Og dette vil de fortsette med: 

– Sånn som Talgø MøreTre AS er skrudd sammen, så kommer vi bare til å prioritere produktdata enda mer. Vi vet at skal vi være med fremover i en konkurransesituasjon som tilspisser seg, så er det ikke nok å bare være dyktige på dette. Vi må bli enda dyktigere. Vi må bli dyktigere enn konkurrentene våre.

– Det er helt klart at hadde vi ikke hatt basisen NOBB og produktdataene på plass så hadde Talgø Møre Tre AS aldri vært der vi er i dag, sier divisjonssjef for salg og marked, Bjørn Hauglann.

«Det er helt klart at hadde vi ikke hatt basisen NOBB og produktdataene på plass så hadde Talgø aldri vært der vi er i dag. »

Bjørn Hauglann – divisjonssjef for salg og marked i Talgø MøreTre AS

Fakta om Årets NOBBer 2020

Vinneren av prisen kåres gjennom en prosess der Byggtjeneste sammen med representanter fra de største byggevarekjedene og kjøpere av byggvarer på landsbasis foreslår og stemmer frem en vinner.

I år bidro Byggmakker, Optimera/Montér, Løvenskiold, EA Smith, Gausdal Landhandleri, Malorama, Coop og Mestergruppen med å kåre Årets NOBBer.

 Totalt er det 650 bedrifter som har registert 800 000 varer i NOBB, derfor henger det høyt å bli ansett som den aller beste i dette selskapet. I tillegg har alle bedriftene gjort en stor innsats i å rydde i sine produktdata denne høsten, før Byggtjeneste lanserer sin nye MDM-plattform kalt NOBB Leverandør. Dette gjør enda mer imponerende å nå opp i Årets NOBBer akkurat i år.

De nominerte i 2020 var:

 • Talgø MøreTre AS
 • Tarkett AS
 • Uldal AS
 • Vartdal Plastindustri AS
 • Velux-Norge AS
 • Gausdal Bruvoll AS
 • AS Rockwool

 


Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

Fra husdata til handlekurv med Unbolt og NOBB

– Tilstandsrapportene forteller oss at det er et evigvarende etterslep i bruktboligmassen.

Felles jakt på fornøyde kunder

– Vi må være sikre på at dataene dere legger inn på produktet er riktige fra starten. Da vil vi få dette til å flyte, og det blir mindre jobb på oss som skal vedlikeholde det videre.

Tapwell leder an i bransjens digitale samarbeid

Tapwell kom inn på markedet som en utfordrer og liten rebell for 20 år siden. De tok med seg ni gasellepriser på vei opp i teten. Rebell-stempelet holder de gjerne på, men når det kommer til datakvalitet i NOBB-basen gir de seg selv ingen slingringsmonn.