NOBB-konferansen

NOBB-konferansen arrangers av Byggtjeneste hver høst og har ofte tema som passer byggenæringen innen produktdata, logistikk, salg, markedsføring og produksjon.

Konferansen går over to dager, der dag 1 har fokus på overblikk og de store linjene i byggenæringen. Læring, samarbeid og inspirasjon står høyt. På dag to går vi mer i dybden og litt mer praktiske tema for våre kunder i NOBB.

Konferansen passer for de som jobber med produktdata, de som planlegger, forsikrer, konstruerer og bygger i Norge, ansatte i byggevarekjedene og de som leder bedrifter innen bygg og VA/VVS.

Her er årets prisvinnere på NOBB-konferansen


Glade og stolte vinnere av Årets NOBBer og Årets NOBB – VAVVS leverandør under NOBB-konferansen 2022.

Byggtjeneste arrangerte NOBB-konferansen med ca. 300 deltakere mellom 15. og 16. november. Deltakerne fikk servert et tettpakket program med foredrag fra de fleste grupperingene i byggenæringen, og skal vi tro på resultatene fra vår evaluering så har mange lært mye og hatt det veldig trivelig. Det betyr at vi i Byggtjeneste har lykkes med opplegget vi fikk til i år.

Ca. 150 deltok på festmiddagen, der fikk vi god musikk og en hovmester som hadde gått litt fra forstanden. Dette var selvfølgelig et pek fra Byggtjeneste som hadde leid inn en falsk hovmester som underholdning. Hun gjorde svært mye ut av seg under middagen, til stor latter fra deltakerne. Noen måtte forsvare at de gikk på do, andre måtte spise opp restene fra nabobordet for å nevne noe.

Under konferansen delte vi ut to priser til leverandører som har utmerket seg.

Årets NOBBer 2022

Denne prisen har blitt delt ut siden 1995 og mange bedrifter har som målsetning å vinne denne. Det sier litt om hvor høy annerkjennelse denne prisen faktisk har. Juryen består av en gruppe fra byggevarekjedene og Byggtjeneste som stemmer frem en gruppe med nominerte og deretter en vinner.

De nominerte til Årets NOBBer var:

  • Christiania Spigerverk AS
  • SNA Europe (Norway) AS
  • Norgips AS
  • Alloc AS
  • Essve AS

Juryen hadde følgende begrunnelse for vinneren:

Årets prisvinner har høy kvalitet på sine produktdata i NOBB, og har vært deltaker i NOBB siden 1995. Leverandøren har mer enn 9000 aktive NOBB-nummer, og har lagt ned en betydelig arbeidsinnsats over tid. Leverandøren har vist kontinuerlig forbedring av logistikkinformasjon, har god markedsinformasjon og dekning på produktegenskaper.

Og vinneren ble SNA Europe (Norway) AS

SNA Europe (Norway) AS har vært medlem av NOBB siden 1995, først som Sandvik Norge og deretter Bahco AS før det svenske selskapet SNA Europe AB overtok. De benytter NOBB Kontrakt på sine 9319 varer som er registrert i NOBB, fordelt på varegruppene Jernvare (håndverktøy), Festemidler, Maskiner verktøy og Uterommet (hageverktøy). De er nok mest kjent for merkenavnet Bacho som er et ledende varemerke av verktøy og selges over hele verden. De kan skryte av å ha produsert mer enn 100 millioner skiftenøkler. De fører også merkenavnet Irimo. De har en meget lang historie som går tilbake til 1862.

Årets NOBB-VAVVS leverandør

Denne prisen ble første gang delt ut i fjor, men man skal ha god datakvalitet for å bli vurdert. Byggtjeneste tar bransjen med på råd for å finne en verdig vinner av denne prisen.

De nominerte var:

  • Macro Design
  • Eurofusion AS
  • FM Matsson

Juryen hadde følgende begrunnelse for vinneren:

Leverandøren har hatt et meget bra aktivitetsnivå og er fremoverlent. Det er 100% dekning på obligatoriske felt, og de har ETIM-dekning på alle produkter. Leverandøren er også blant de de beste på dekningsgrad av BIM-filer og de har et meget høyt nivå på GTIN på alle forpakningsenheter. Arbeidet med basen bærer preg av høy profesjonalitet.

Og vinneren ble Eurofusion AS

Eurofusion AS ble startet i 2006 av to karer som hadde 25 år erfaring fra rørsystemer og plastmaterialer. De leverer termoplastprodukter uten korrosjon og med lang levetid, der hovedfokuset er på rør, rørdeler, tilbehør, ventiler og ventilsystemer. De er store innen havbruk, da særlig oppdrett, og VA-bransjen. De har 50 000 varelinjer i sitt sortiment og sammen med sine 15 ansatte på Vestby sør for Oslo har de stor tro på kombinasjon av kvalitet med høy teknisk- og systemkompetanse iblandet høy servicegrad.

Byggtjeneste gratulerer begge vinnerne med god innsats!


Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

Fra husdata til handlekurv med Unbolt og NOBB

– Tilstandsrapportene forteller oss at det er et evigvarende etterslep i bruktboligmassen.

Felles jakt på fornøyde kunder

– Vi må være sikre på at dataene dere legger inn på produktet er riktige fra starten. Da vil vi få dette til å flyte, og det blir mindre jobb på oss som skal vedlikeholde det videre.

Tapwell leder an i bransjens digitale samarbeid

Tapwell kom inn på markedet som en utfordrer og liten rebell for 20 år siden. De tok med seg ni gasellepriser på vei opp i teten. Rebell-stempelet holder de gjerne på, men når det kommer til datakvalitet i NOBB-basen gir de seg selv ingen slingringsmonn.