Fakta om Morten:

  • Morten Helland Stensrud

  • 44 år

  • Kommersiell direktør

  • Gift og to barn

  • Bor på Ås

Energibunten som tyvstarter arbeidsdagen


Klokka 04.50 står Morten Helland Stensrud opp. Timeplanen er så godt som alltid full til han igjen kryper under dyna – noe den energiske 44-åringen elsker.

Når startet du i Byggtjeneste og hva jobber du med her?
– Min første arbeidsdag var 2. mars 2020, ti dager før Norge ble stengt ned. Jeg ble ansatt som kommersiell direktør, og oppdraget var å gjøre selskapet mer kommersielt både inntektsmessig og kundemessig. Så jobben min går rett og slett ut på å skape vekst og nye inntektsmuligheter. Være med på å gjøre hele organisasjonen enda mer kundeorientert med inntekt i bunn.

Morten Helland Stensrud - kommersiell direktør i Byggtjeneste.
Morten Helland Stensrud – kommersiell direktør i Byggtjeneste.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?
– Arbeidsdagen starter egentlig klokka åtte, men jeg står ofte opp ti på fem. Da leser jeg litt e-post og sjekker ut ting jeg ikke rakk dagen før. Så lufter jeg bikkja og prøver å løpe en tur før familien våkner. Når de er klare, er jeg på vei til toget – da er egentlig arbeidsdagen i gang. Jeg prøver å jobbe operativt innimellom, men mye av dagen går i møter. Det er en tredelt rolle i denne stillingen – salg, marked og produkt. Derfor forsøker jeg å dele opp dagen for å jobbe med de forskjellige tingene.

Hvilken effekt ønsker du at din jobb gir?
– Ettersom nedstengningen kom like etter at jeg begynte her, bestemte jeg meg tidlig for å prøve å skape trivsel. Det er noe jeg håper jeg bidrar til. Ellers ønsker jeg å gjøre selskapet enda mer lønnsomt og bidra til at Byggtjeneste blir mer ambisiøse – for å skape verdi for kundene våre. Vi eies av dem og har en høy grad av tillit i bransjen, noe som medfører stort ansvar. Så å skape verdi for våre kunder, er en veldig viktig del av jobben min.

«Jeg skal skape vekst og inntektsmuligheter for Byggtjeneste gjennom en kommersiell tankegang, samtidig som vi skal skape verdi for våre kunder.»

Morten Helland Stensrud – kommersiell direktør i Byggtjeneste


Hva setter du mest pris på ved arbeidsdagen?

– Jeg setter stor pris på kollegaene mine. De er imøtekomne, ønsker at du skal forstå og er tålmodige. En annen ting jeg verdsetter høyt, er å være ute i markedet og snakke med kundene våre om alle de endringene de skal gjennom og jobbe med fremover. Det er en bransje i stor endring, blant annet med tanke på miljøaspektet.  Å se på hvordan man skal tilpasse seg det, og se hvor kreative folk er, er utrolig inspirerende.

Hva er ditt beste minne så langt i Byggtjeneste?
– Første arbeidsdagen. Det var så mange hyggelig folk som tok meg imot, og de ga meg en skikkelig godfølelse. Jeg følte med en gang at de hadde gode intensjoner, at de ville jeg skulle trives. Kollegaene ønsket å overføre innsikt og forståelse, og de var så tålmodige med meg.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?
– Da er jeg deltidstaxisjåfør for barna mine. Begge to er idrettsutøvere som trener veldig ofte, så jeg bruker mye tid på å følge opp dem – noe jeg verdsetter høyt. Jeg trener også en del selv, både tabata med en gjeng barndomskompiser og løpeturer alene på morgenen. Ellers elsker jeg mat og drikke – prøver å finne mest mulig tid til å kose meg med det. Jeg trives også med å være i hagen, samt på hytta på Jeløya. Der blir det SUP-brett, kajakk og svømming, også har vi båt. Den kjøpte jeg for fire år siden, men jeg tror ikke jeg har brukt den mer enn fem timer totalt. Det er jo helt krise! Det er så mange ting jeg liker å drive med, men det blir ikke tid til alt…

Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

Ny styreleder i Norsk Byggtjeneste AS

Det ble avholdt generalforsamling i Norsk Byggtjeneste AS 24. april og Erik Øyno er valgt til ny styreleder.

Tilrettelegger for miljødata i fakturaen

I Byggstand-prosjektet er det utarbeidet et nytt fakturaformat som gjør det mulig å inkludere klimainformasjon i fakturaen. Logiq og Byggtjeneste har i samarbeid utviklet løsninger som forenkler Peppol BEAst Supply 4.0-utvidelsen.

Digitalisering er et nøkkelverktøy

– Vi må begynne smått, men tenke stort! Olaug Hana Nesheim i Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) levner ingen tvil. Digitalisering er et nøkkelverktøy for å kunne møte fremtidens krav.