Faktaboks overskrift er heading 5 i bold

  • Punkt 1

  • Punkt 2

  • Punkt 3

I denne boksen kan man også ha vanlig tekst som f.eks kan gi en kort forklaring av saken.

Digitalisert samhandling – i praksis


Da er vi snart halvveis i 2021 og vi i Byggtjeneste kan se tilbake på et hendelsesrikt 1. halvår.

Byggtjeneste overtok som kjent NRF-databasen ved nyttår. Databasen fremstår nå i ny drakt, og har skiftet navn til NOBB – VAVVS. Det er fortsatt den samme databasen, men det var viktig for oss å endre navn og tydeliggjøre at dette nå er en del av «NOBB-familien». Rent funksjonelt er det ingen stor endring, men det var et steg på veien mot samordning.

Jeg ser frem til at vi etter sommeren vil komme med en større funksjonell endring der vi vil tilby de ca 100 leverandørene som har produkter både i NOBB og NOBB VAVVS – kun ETT sted å vedlikeholde sine produktdata. Dette vil være en stor forenkling som vi vet mange har etterspurt. I det første halvåret som leverandør til VA/VVS-bransjene har vi møtt mange engasjerte og offensive representanter fra denne delen av byggenæringen. Jeg opplever en stolthet til faget knyttet til kvalitet og kundeorientering. Det er «rake pucker» og klare meninger som utfordrer både oss og aktørene seg imellom.

«På vegne av alle i Byggtjeneste ønsker jeg våre kunder og brukere en riktig god sommer! »

Øyvind Skarholt – Adm dir. i Byggtjeneste


Et konkret resultat fra det vi har gjort sammen med bransjeaktørene er en enighet i Standardiseringsutvalget om å fase ut dagens ordning med NRF fellesnummer i databasen. Dette viser oss at disse bransjene har både vilje og evne til å ta tak i krevende oppgaver. Vi vil jobbe for å sikre at kvaliteten på det vi tilbyr av innhold og løsninger dekker kundenes behov. Videre vil vi sammen med bransjene jobbe med å samordne de krav og rammer som er viktige for at vi skal kunne være et enda mer effektivt bindeledd i verdikjeden.

Etter en lang og grundig prosess vil vi etter sommeren introdusere NOBB Leverandør som en felles plattform for bygg og VA/VVS. Byggtjeneste har i samarbeid med leverandørene i NOBB brukt ekstra tid på å sikre datakvaliteten i databasen. I tillegg har vi gjort grundig testing for å være helt sikre på at den nye løsningen fungerer som den skal. Dette vil gi våre kunder en trygg og moderne plattform for samhanding hvor produktdata og priser formidles sømløst og effektivt via NOBB.

I tillegg jobber vi med mange både små og store forbedringer. Vi opprettet nylig en statusside for alle våre tjenester, hvor du kan se driftstatus og melde deg på varsling for å få informasjon umibbelbart dersom noe går galt med tjenester du benytter. Åpne statussiden.

Vi ser frem til å møtes igjen

Vi i Byggtjeneste har som veldig mange andre basert oss på hjemmekontor i Covid-tiden. Når vi nå går inn i feriemodus ser vi veldig frem til etter hvert å komme tilbake til mer normal kontordrift. Ikke minst gleder vi oss til å kunne å møte våre kunder fysisk. Bygg Reis Deg i oktober er en slik anledning hvor vi vil møte mange av dere, Byggtjeneste vil ha en stor stand i hall D. Her kan du bare stikke innom, eller du kan booke et møte med oss.

NOBB-konferansen arrangeres i november

Byggtjeneste arrangerer NOBB-konferansen i november. I år blir det en to-dagers konferanse der vi for første gang samler både byggevarebransjen og VA/VVS-bransjen. Programmet er under utarbeidelse, men du kan melde deg på allerede nå for å være sikret plass til en av høstens viktigste konferanser for våre kunder.

På vegne av alle i Byggtjeneste ønsker jeg deg en riktig god sommer. Vi gleder oss til å nyte sommeren og lade batteriene slik at vi er klare for en travel høst med mange spennende aktiviteter til det beste for våre kunder og brukere.


Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

Fra husdata til handlekurv med Unbolt og NOBB

– Tilstandsrapportene forteller oss at det er et evigvarende etterslep i bruktboligmassen.

Tapwell leder an i bransjens digitale samarbeid

Tapwell kom inn på markedet som en utfordrer og liten rebell for 20 år siden. De tok med seg ni gasellepriser på vei opp i teten. Rebell-stempelet holder de gjerne på, men når det kommer til datakvalitet i NOBB-basen gir de seg selv ingen slingringsmonn.

NOBB og Etisk handel Norge setter ny standard

– I en tsunami av dokumentasjonskrav, ønsker vi å tilby det stedet der denne dokumentasjonen enkelt kan hentes frem. En slik løsning har ikke bransjen hatt tidligere. Nå finnes den hos oss i NOBB, sier Mikkel Nielsen, administrerende direktør i Byggtjeneste.