Ny skybasert plattform:

  • Teknologi: Software as a Service (SaaS)

  • Master data management (MDM) leverandør: Riversand

  • Konfigureres av Avensia

Byggtjeneste helrenoverer Norsk Byggevarebase – NOBB


Byggtjeneste investerer i en ny skybasert plattform for master data management (MDM), for å tilby kundene og markedet tjenester for fremtiden.

Dette for å ligge i forkant av utviklingen som byggenæringen står overfor, og tilby relevante tjenester for bruk av produktdata og informasjon på tvers av verdikjeden. Den nye skybaserte plattformen skal sikre bred distribusjon og optimal flyt av produktdata og informasjon ut i verdikjeden, og forenkle overføring av data for leverandørene.

En helt ny teknologi tilpasset behovene fremover

Med MDM-plattformen fra Riversand gjør Byggtjeneste et teknologiskifte og går til en SaaS (Software as a Service) løsning. SaaS er en abonnerbar skybasert programvare som leveres og administreres eksternt av en leverandør, som man får tilgang til gjennom en nettleser. I praksis betyr dette at man får en meget fleksibel, konfigurerbar og skalerbar plattform som i sin helhet driftes i skyen. Plattformen er komponent-/modulbasert med helt nye muligheter for integrasjoner og bruksområder.

– Den nye MDM-plattformen fra Riversand gir veldig spennende muligheter for å tilfredsstille behovene som leverandørene har og bruken av produktdata i verdikjeden, samt å integrere våre eksisterende tjenester i verdikjeden. Vi kan bygge nye tjenester på toppen av løsningen, så denne store investeringen gir unike fordeler både på kort og lang sikt, forklarer en fornøyd Halvard Gavelstad, Administrerende direktør i Byggtjeneste.

– Vi kommer til å se et helt nytt digitalt økosystem for den nordiske byggenæringen vokse frem de neste årene. Samarbeidet som nå er igangsatt, gjør det økonomisk mulig, selv for mindre aktører å få tilgang til banebrytende løsninger for effektiv informasjonsflyt, data-drevne beslutninger og digital handel, sier Henrik Påhlsson, Direktør Information Management i Avensia.

Samarbeid med Riversand og Avensia

Byggtjeneste sin nye MDM-plattform leveres av amerikanske Riversand og konfigureres av Avensia. – Dette er bare begynnelsen, sier Erik Kulterud, Norgesdirektør i Avensia. – Med Byggtjenestes unike bransjekompetanse og Avensias brede erfaring fra leverandørsiden, skal vi sammen gi aktørene i byggebransjen et digitalt løft. Vi vil muliggjøre en langt raskere og mer effektiv håndtering av produktdata i alle kanaler gjennom hele verdikjeden, uttaler Kulterud.

Ny standard for byggenæringen 

– We are delighted to start this partnership with Byggtjeneste and Avensia. It sets a new standard for the information supply chain in the building and construction industry. With Riversand’s cloud MDM platform Byggtjeneste gets the flexibility to grow their data driven business in the digital business era, sier VP Business Development Europe, Ben Rund i Riversand.

Kontakt:

Øyvind Skarholt, Administrerende direktør i Byggtjeneste 9821 9541, Send e-post


Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

– Bransjen er overmoden for endring

Ineffektive verdikjeder, lite moderne kundereiser og ikke minst manglende miljødata. Utfordringene er mange i byggebransjen, mener Mikkel Sandvik, men nå tar Mestergruppen et fast grønt grep.

Fortsetter jakten på bedre produktdata

Prisen som Årets NOBBer 2022 blir ingen sovepute for SNA Europe (Norway) AS. Snarere tvert imot – den gir motivasjon for å ta ytterligere steg de neste årene.

Energibunten som tyvstarter arbeidsdagen

Klokka 04.50 står Morten Helland Stensrud opp. Timeplanen er så godt som alltid full til han igjen kryper under dyna – noe den energiske 44-åringen elsker.