Miljødataene kan benyttes på mange måter, alt etter hvilke behov du har i din bedrift:

  • Vise klimagassutslipp per produkt i en nettbutikk

  • Danne grunnlag for en klimagasskalkulator

  • Summere det totale klimagassutslippet i et byggeprosjekt

Beregne miljøavtrykk med NOBB Miljødata


Byggtjeneste inviterte til webinar der to av våre kunder som har tatt i bruk NOBB Miljødata fortalte hvordan de bruker dataene fra NOBB Miljødata i sine systemer.

Har du kontroll på dine miljødata? Det spiller ingen rolle hvor i verdikjeden du er, miljødata og klimagassregnskap vil bli ett hett tema i tiden fremover. I dette webinaret får du se hvordan to av våre kunder har valgt å bruke innholdet i NOBB Miljødata som en sukssefaktor for å kunne videreutvikle sine tjenester som nå tilbys byggenæringen.

Se webinaret nå

Hør erfaringene fra to av brukerne av NOBB Miljødata

Vi har invitert to av brukerne av NOBB Miljødata som skal fortelle hvordan de har tatt i bruk datagrunnlaget fra NOBB Miljødata i sine systemer.

Kristine Bergendahl – produkteier i Byggtjeneste
Kristine Bergendahl – produkteier i Byggtjeneste

Reduzer
Beregn karbonfotavtrykket til ditt byggeprosjekt. Reduser utslippene, dokumenter, og sertifiser. Reduzer hjelper utviklere med å holde kontroll på miljøpåvirkningen, og til å redusere klimagassutslipp. All miljødata, klimamål, sertifiseringer, i samarbeid med resten av teamet.

BuildFlow
BuildFlow jobber med digitalisering, automatisering og effektivisering i prosesser som inneholder byggevarer. Vi har utviklet et system for automatisk å beregne Co2-belastning på materialinnkjøp i forbindelse med innkjøp av varer til reparasjon i forsikringssaker.

Les mer om hvordan Arbor jobber med digitale EPD-er: Klimagassregnskap er viktig, nå blir det enklere

Les mer om NOBB Miljødata


Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

Overvannshåndtering

Det har blitt innført to nye regler i plan- og bygningsloven om håndtering av overvann. Dette for å bidra til å redusere skader og ulemper som oppstår i forbindelse med overvann fra ekstremnedbør og snøsmelting.

Prosjektet som endte med ettertraktet pris

Tidlig i fjor satte Geberit foten i bakken. Et konkret mål ble meislet ut – deres produktdata i NOBB-VAVVS skulle bli mer komplett. Man kan trygt si de lyktes med jobben.

Ny NOBB.no åpnes for alle

I forbindelse med utrulling av en felles plattform for bygg og VA/VVS i NOBB lanseres en ny versjon av NOBB.no. NOBB.no vil være åpen for absolutt alle og inneholde produktdata fra begge bransjene.