Er byggebransjen digitalt moden?


Seriegründer og digi-profil Bente Sollid Storehaug har en imponerende CV. Er det noen du vil ha gode råd fra når det gjelder digital satsning er det nettopp henne. 17. oktober kan du høre henne på NOBB-konferansen.

På NOBB-konferansen vil hun være opptatt av både bærekraft og digitalisering:

Digitalisering og bærekraft

– Digitalisering og bærekraft går ofte hånd i hånd – ikke minst innenfor byggenæringen. Disse to begrepene er store og rommer enormt mye, sier Bente Sollid Storehaug.

Derfor er det nettopp digitalisering og bærekraft som vil være utgangspunkt for Storehaugs innlegg.

Er byggebransjen digital moden?

Bente knytter digital modenhet til fire viktige dimensjoner; det gjelder kultur, evne til å iverksette, evne til å velge de rette teknologiene og ikke minst er innsikt selve grunnmuren for å bygge fremtidens virksomheter.

Dette får du høre mer om i foredraget hennes på NOBB-konferansen.

Fakta om Bente Sollid Storehaug 

  • CEO Digital Hverdag.

  • Styreleder i Boostcom Gruppen, Velixio og Semway.

  • Medlem av konsernstyrene i Hafslund E-CO, Europris ASA, Eika-Gruppen, Polaris Media ASA og Motor Gruppen.

  • Medlem AISpot Digitale Advisory Board.

  • Medlem av kulturministeren og næringsministerens næringspolitiske råd (2015-2017). Var også medlem av Regjeringens ekspertutvalg som fikk i oppgave å vurdere NRKs fremtidige finansiering (2016).

  • Etablerte Digital Hverdag allerede i 1993, i dag børsnotert under navnet Bouvet ASA.

  • Mentor for CEOs som leder teknologi-start-ups.

  • Tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening, (1987) som ansvarlig redaktør for lokalavisen Kystnytt, eid av Romsdals Budstikke. Hun var da 19 år gammel.

  • Abelia kåret henne nylig til en av de fremste IT-kvinnene i Norge (2017) og bladet Kapital listet henne som en av Norges mektigste kvinner (2018).

  • Finalist til prisen Women´s Board Award (2018). Gjennomført Executive Board Programme i regi av INSEAD 2018-2019 samt executive studier innen Blockchain og digital plattformøkonomi ved MIT.

Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

– Bransjen er overmoden for endring

Ineffektive verdikjeder, lite moderne kundereiser og ikke minst manglende miljødata. Utfordringene er mange i byggebransjen, mener Mikkel Sandvik, men nå tar Mestergruppen et fast grønt grep.

Fortsetter jakten på bedre produktdata

Prisen som Årets NOBBer 2022 blir ingen sovepute for SNA Europe (Norway) AS. Snarere tvert imot – den gir motivasjon for å ta ytterligere steg de neste årene.

Energibunten som tyvstarter arbeidsdagen

Klokka 04.50 står Morten Helland Stensrud opp. Timeplanen er så godt som alltid full til han igjen kryper under dyna – noe den energiske 44-åringen elsker.