Fakta om Cimberio AS

  • Etablert i 1991

  • Datterselskap av den italienske ventilprodusenten Giacomo Cimberio S.p.A.

  • Flyttet i mai 2021 inn i eget bygg på Hagan

  • 7 ansatte pr. januar 2022
  • Omsetning på ca 50 millioner kroner i 2021

  • Har også en avdeling i Malmø i Sverige

  • Vinner av Årets NOBB-VAVVS-leverandør 2021

  • Har et bredt utvalg produkter som for eksempel sluseventiler, seteventiler, innreguleringsventiler, tilbakeslagsventiler, kuleventiler for vann, gass, olje, damp, ventiler for pressfittings, aktuatorventiler, industriventiler og kuletappekraner.

Årets NOBB-VAVVS leverandør: – Ekstremt motiverende


Cimberio AS legger ikke skjul på at det har kostet arbeidstimer å levere bunnsolide produktdata i NOBB-VAVVS. Likevel er de krystallklare. – Det er så til de grader verdt det! fastslår Roger Torgersen.


På vegnet av selskapet fikk Cimberio-selgeren æren av å motta prisen som Årets NOBB-VAVVS-leverandør 2021 under NOBB-konferansen.

– Det var veldig overraskende, men jeg begynte å lukte lunta da man startet å lese opp begrunnelsen. Da tenkte jeg dæven, det er jo kanskje oss. At vi fikk denne prisen er en svært hyggelig påskjønnelse – det er stas at andre ser og anerkjenner jobben vi har gjort, sier Torgersen.

«Cimberio AS har en svært overbevisende statistikk i NOBB-VAVVS-databasen med 100 % dekning på alle obligatoriske informasjonsområder. Cimberio har med over 1700 produkter gjort en kjempeinnsats gjennom året for å oppnå dette resultatet. Det står stor respekt av innsatsen de har gjort.»

Juryens begrunnelse


Alle mann til pumpene

Cimberio er en ledende leverandør av ventiler til det norske markedet, og er et datterselskap av den italienske ventilprodusenten Giacomo Cimberio S.p.A.

Les også: Ettertraktede priser delt ut på NOBB-konferansen

– Cimberio-ventiler selges over hele verden og produktkatalogen er omfattende med ca. 2500 produkter. I Norge fører vi en mindre, men relevant del av det utvalget samt kompletterende produktserier fra samarbeidende italienske produsenter. Det medfører at vi har et veldig stort utvalg, forteller Torgersen.

Spesialisten på ventiler, vannbehandling og rørsystemer omsatte for ca 50 millioner kroner i fjor, og i mai flyttet Cimberio inn i eget bygg på Hagan. Pr. dags dato har de syv ansatte – hvor de fleste hendene bidrar til å legge inn best mulig produktdata i NOBB-VAVVS-databasen.

– Jobben med å legge inn dataene har gradvis blitt mer og mer omfattende. Både fordi antall produkter har økt og ikke minst fordi kravene til informasjon om disse produktene har økt. Vi har ingen ansatte som er øremerket til denne jobben, så til tider har det vært alle mann til pumpene, forteller Torgersen.

«– Ekstremt motiverende å få en anerkjennelse som Årets NOBB-VAVVS leverandør 2021. Innsatsen i databasen var så til de grader verdt det!»

Roger Torgersen – selger i Cimberio AS

 
Nærmer seg en grense

Selgeren har fått hovedrollen i NOBB-arbeidet, men vil ikke ta æren for den imponerende jobben som er gjort.

– Selv om produktdataene som skal inn i NOBB-VAVVS hovedsakelig blir produsert der jeg sitter, har vi fordelt «punchinga» mellom flere av oss. Så vi har fått det til sammen – det viser jo denne prisen, sier Torgersen.

Likevel innrømmer han at firmaet, med såpass beskjedent antall ansatte, begynner å nærme seg en smertegrense for hva de rekker over.

– Man kommer til et punkt hvor man må vurdere å finne en leverandør som kan hjelpe oss med dette i fremtiden. Enkelte andre selskaper har en eller flere stillinger som kun jobber med produktdata, så det er begrenset hva vi rekker over, i tillegg til det andre vi skal gjøre hver dag, erkjenner selgeren.

Produktdata er nøkkelen

Det er i hvert fall helt uaktuelt for Cimberio å senke nivået de har lagt seg på med tanke på det de leverer til databasen. Til det er jobben med produktdata altfor viktig.

Ventiler fra Cimberio AS
Ventiler fra Cimberio AS

– Det vi får igjen for jobben med å legge inn gode produktdata i NOBB, er at produktene våre blir valgt og solgt. God datakvalitet selger våre varer i tillegg til at det er veldig viktig for hele verdikjeden. Korrekte produktdata er en forutsetning for å kunne være konkurransedyktig i dagens marked, mener Torgersen.

– Så hva vil du si til de som ikke tar i bruk NOBB-VAVVS fullt ut ennå?

– Ja, det er ressurskrevende. Men samtidig er det så til de grader verdt jobben. Toget går nå, og det er om å gjøre å bli med på det. Produktdata er avgjørende for at produktene blir valgt. Da bør man gjøre det man kan for å ha det på stell fremover.

Godt rustet

Og selv for et selskap som stikker av gårde med en «best i klassen»-utmerkelse under armen, er det fortsatt forbedringspotensial.

– Den jobben vi har gjort i NOBB-VAVVS setter oss i bedre stand til å møte de kravene vi vet kommer i årene fremover. Likevel er vi nødt til å forbedre oss videre. Det henger sammen med veksten som trolig kommer, både i antall produkter og hvilke typer informasjon som skal følge disse produktene, sier han.

Torgersen blinker også ut et helt konkret felt de vil ta mer tak i.

– Det er å skaffe bedre produktbilder. Pr. i dag så har vi noen bilder av lav kvalitet som vi gjerne skulle ha fikset opp i. Nå har vi faktisk fotostudio på vårt kontor, så det bør vi kunne ordne, mener han.

Motivasjonsboost

Før fremtidsplanene skal settes ut i live, kan Torgersen og resten av Cimberio-gjengen nyte synet av det håndfaste beviset på en særdeles god jobb i fjor – prisen Årets NOBB-VAVVS-leverandør 2021.

– Det er ekstremt motiverende å få en sånn anerkjennelse. Vi har vært flinke til å klappe hverandre på skuldrene internt tidligere, men nå har vi også plaketten hengende på kontoret. Alle føler de har en del av den, avslutter Roger Torgersen.


Andre relaterte artikler fra Byggtjeneste

Fra husdata til handlekurv med Unbolt og NOBB

– Tilstandsrapportene forteller oss at det er et evigvarende etterslep i bruktboligmassen.

Felles jakt på fornøyde kunder

– Vi må være sikre på at dataene dere legger inn på produktet er riktige fra starten. Da vil vi få dette til å flyte, og det blir mindre jobb på oss som skal vedlikeholde det videre.

Tapwell leder an i bransjens digitale samarbeid

Tapwell kom inn på markedet som en utfordrer og liten rebell for 20 år siden. De tok med seg ni gasellepriser på vei opp i teten. Rebell-stempelet holder de gjerne på, men når det kommer til datakvalitet i NOBB-basen gir de seg selv ingen slingringsmonn.