ByggDok

ByggDok er et digitalt verktøy for dokumentasjon tilpasset boligprodusenter, proffkunder og små/mellomstore entreprenører. ByggDok får du gratis hos din lokale forhandler, gjennom 800 utsalg og de aller største kjedene. 

ByggDok samler inn dokumentasjon fortløpende til ditt prosjekt basert på dine innkjøp via faktura eller butikk (inkl. e-handel), og systematiserer relevant dokumentasjon til de ulike stadiene i byggeprosjektet. Som bruker av ByggDok har du tilgang til et digitalt stoffkartotek.

Byggdoc04-312×170
Byggdoc02-312×170
Byggdoc05-312×170
Byggdoc04-312×170

Automatisert innsamling av produktdokumentasjon

ByggDok formidler dokumentasjon på alle produkter som blir registrert i handelspunktet, enten det er via faktura, e-handel eller ved kassapunktet. Overføringen av dokumentasjon og informasjon skjer sømløst og er dermed svært tidsbesparende.

Byggdoc02-312×170

Dokumentasjon systematiseres rom for rom

Avhengig av byggeprosjektets omfang så vil ByggDok sortere og systematisere dokumentasjonen og informasjonen ut i fra hvilke rom produktet er brukt. Dette er for å gjøre det enklere å finne igjen produktet om man trenger å hente ut informasjon.

Byggdoc05-312×170

Sluttdokumentasjon overføres til Boligmappa.no

Når boligdokumentasjonen er ferdig  lages et sluttdokument i ByggDok som overføres  direkte til boligeier i Boligmappa hvor all relevant informasjon ligger tilgjengelig i ett dokument. Dette er boligens servicehefte, og vil være tilgjengelig for neste eier om dagens eier skulle selge.

Med ByggDok er vårt mål å redusere tiden som brukes av våre kunder på innsamling av produktdokumentasjon fra 4 timer til 20 minutter.

Arve Solheim, Kvalitetssjef i Mestergruppen

Med appen til ByggDok kan du enkelt ta bilder under bygging eller legge til varer i prosjektet.

ByggDok for iPhone ByggDok for Android

Det er mange fordeler med å bruke ByggDok - her er de viktigste.

bt-ikoner-312x170_effektivitet

Økt effektivitet

Å dokumentere produkter som inngår i et byggeprosjekt oppleves av mange som svært tidkrevende. Dette utføres derfor ofte først når prosjektet er avsluttet eller ved overlevering. Med ByggDok løses dette automatisk underveis. Du sparer tid, og øker effektiviteten din ved å kunne gå videre med andre oppdrag, mens ByggDok dokumenterer jobben for deg.

bt-ikoner-312x170_profesjonalitet

Økt profesjonalitet

Ved overlevering vil du kunne gi et oversiktlig dokument til din kunde som viser arbeidet og dokumentasjonen på de varene som er benyttet, som ivaretar hans informasjonsbehov. Om firmaet er et enkeltmannsforetak eller en mellomstor entreprenør, så vil ByggDok kunne levere like godt for de små og mellomstore prosjektene.

bt-ikoner-312x170_preferert

Gjenkjøp og referanser

I ByggDok er det firmaet som utfører oppdraget som står som avsender. I praksis betyr det at dersom din kunde trenger ytterligere hjelp eller har noen spørsmål, så vil det være din kontaktinformasjon som han har tilgjengelig. Dette vil kunne gi deg fremtidige gjenkjøp og lojale kunder som vil kunne henvise til deg.

ByggDok lager sluttdokumentasjon til dine prosjekter gjennom fire enkle steg:

byggdok5_2_1

Planlegging

I det øyeblikk du har fått tildelt et nytt oppdrag, opprettes et prosjekt i ByggDok hvor alle innkjøp vil bli registert, samt en prosjektid. Du velger selv hva prosjektet skal hete.

byggdok5_2_2

Innkjøp

Når du gjennomfører innkjøpene, uavhengig av om det er i fysisk butikk eller nettbutikk , vil ByggDok registere innkjøpene til rett prosjekt.

byggdok5_2_3

Bygging

Under bygging vil du kunne hente frem relevant informasjon for byggeplass som helse, miljø og sikkerhet. ByggDok systematiserer informasjonen ut i fra hvor du er i byggefasen.

byggdok5_2_4

Overlevering

Når oppdraget er ferdig, vil ByggDok automatisk generere sluttdokumentasjon i en mal tilpasset prosjektet. Informasjonen sendes elektronisk til Boligmappa.no, eller som vedlegg i mail.

Relaterte produkter fra Byggtjeneste

De som formidler ByggDok, bruker det ofte i kombinasjon med andre tjenester fra Byggtjeneste.

NOBB Leverandør – registrer dine varer i NOBBEn markedsførings- og distribusjonskanal for hele byggenæringen.
NOBB Kontrakt – håndtering av leverandøravtalerSikrer korrekte rabatter og priser mellom handel og leverandører.
NOBB Norsk ByggevarebaseByggenæringens felles vareportal med relevant produktdata.
Byggtjeneste Frakt – korrekt beregning av fraktKorrekte transportkostnader mellom leverandør, handel og entreprenør.
ECOproduct – byggevarenes faktiske miljøegenskaperVurdering av byggevarens miljøegenskaper som brukes i BREEAM-NOR.
Byggenormserien – Byggtjeneste PortalenKomplett regelverk for byggenæringen.
hermetegn

ByggDok lar meg bruke tiden på det jeg egentlig har lyst å drive med, og det er jo å snekre…

Med den nye løsningen kommer også kun relevant dokumentasjon for boligeier frem ved hjelp av filtret, det sparer oss også for masse tid. Og ved et tastetrykk har jeg sendt det over til Boligmappa.no, enklere kan det jo ikke gjøres!

Byggmester Sveinung Gjønnes AS