Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Godta Les mer

NOBB Kontrakt

NOBB Kontrakt er et verktøy for digitale rabattavtaler mellom handelen og leverandørene i byggenæringen. NOBB Kontrakt sikrer at rabatter og priser blir som avtalt mellom selger og kjøper. Ved hjelp av NOBB Kontrakt beregnes korrekte innkjøpspriser raskt og effektivt på et stort antall varer.

NOBB Kontrakt gir besparelser både for handel og leverandør, og forenkler prosessene ved prisoppdateringer. Oversiktlige rabattavtaler kombinert med oppdatering av NOBB-priser gjør det enkelt å ha full kontroll på priser i eget vareregister.
Ved bruk av NOBB Kontrakt får man god oversikt over gjeldende avtaler, med rabattavtaler som er strukturert i forhold til NOBB varegruppestruktur.
Det finnes også integrasjonstjenester (API) beregnet for handelens IT-systemer, som gjør det mulig å overføre data sømløst til eget system.

NOBB Kontrakt benyttes i dag av de fleste norske byggevarekjedene, og over 400 leverandører.

kontrakt_1-312×170
byggnorm_3-312×170
kontrakt_3-312×170
kontrakt_1-312×170

Oversikt over leverandøravtaler

NOBB Kontrakt systematiserer og viser alle leverandøravtaler på en enkel måte. Alle rabatter knyttes til NOBB varegruppestruktur og tjenesten har stor fleksibilitet for oppbygning av avtalene.

byggnorm_3-312×170

Digital informasjonsflyt mellom aktørene

NOBB Kontrakt sikrer at rabatter og priser blir som avtalt mellom handel og leverandør. Dette gir korrekte priser uten feil og økt lønnsomhet for bedriften. Overføringen skjer digitalt og dermed har du full oversikt.

kontrakt_3-312×170

Forenklet oppdatering av priser

NOBB Kontrakt kalkulerer priser raskt og effektivt basert på gjeldende rabattavtaler, og gir store besparelser innen vedlikehold av priser. Avtalene du har med dine kunder, uansett hvilken rolle du har, blir ryddigere, enklere å vedlikeholde og du får bedre oversikt. Dette vil spare mye tid og føre til færre feil.

Med NOBB Kontrakt mottar vi vareavtalene elektronisk. Dette sikrer korrekte innkjøpspriser til enhver tid og reduserer avvik på ordrebekreftelser betraktelig.

Karin Kolstad, Masterdata-ansvarlig Mestergruppen

Se hvor enkelt og oversiktlig selv de mest kompliserte avtalene kan bli med NOBB Kontrakt

Ja, jeg ønsker mer informasjon

Tusen takk for din interesse for NOBB Kontrakt. Vi tar kontakt med deg så raskt som mulig.

Det er mange fordeler med å bruke NOBB Kontrakt - her er de viktigste.

bt-ikoner-312x170_digital_kontrakt

Elektroniske avtaler

NOBB Kontrakt systematiserer rabattavtaler mellom leverandør og handel på en digital plattform. Avtaler og betingelser knyttes til NOBB varegruppestruktur og sikrer at gjeldende avtaler tolkes riktig. Dette gir store besparelser innen vedlikehold og oppdatering av betingelser og priser.

bt-ikoner-312x170_treffsikker

Økt presisjon

NOBB Kontrakt sikrer at avtalen som er forhandlet frem mellom leverandør og butikk blir korrekt ned til minste detalj. NOBB Kontrakt gir bedre kvalitet på data, leverandøren oppnår korrekte priser gjennom verdikjeden, og handelen sikrer effektiv oppdatering av priser i eget vareregister.

bt-ikoner-312x170_effektivitet

Økt effektivitet

NOBB Kontrakt effektiviserer oppdatering av pris- og avtalebetingelser. NOBB Kontrakt kan integreres med handelens interne systemer, som sikrer korrekte priser til rett tid. NOBB Kontrakt standardiserer utveksling av avtaleinformasjon, og brukes av alle de store kjedene i næringen.

NOBB Kontrakt fungerer i praksis etter disse fire hovedpunktene:

1scan

Inngåelse av leverandøravtale

Gjennom avtaleforhandling mellom leverandør og handel, fastsettes rabatter på de ulike produktene. Disse forankres i NOBB varegruppestruktur, noe som sikrer lik tolkning hos leverandør og handel.

byggdok5_2_4

Registrere avtalen

Leverandøren oppretter avtalen i NOBB Kontrakt, der alle rabatter og nettopriser knyttes til NOBB varegruppestruktur. Avtalen sendes deretter til handelsbedriften gjennom NOBB Kontrakt.

1signering

Godkjenne avtalen

Handelen mottar den innkommende avtalen i NOBB Kontrakt, kvalitetssikrer innholdet og godkjenner avtalen. Dermed er grunnlaget for priskalkulasjon etablert, og kan benyttes i videre prosesser.

justering

Oppdatering av priser

I NOBB Kontrakt kan handelsbedriften enkelt kalkulere nye eller endrede priser, og oppdatere eget vareregister. Det er også mulig å overføre rabattstrukturen via et definert filformat.

Relaterte produkter fra Byggtjeneste

De som bruker NOBB Kontrakt, bruker det ofte i kombinasjon med flere andre tjenester fra Byggtjeneste.

NOBB Norsk ByggevarebaseByggenæringens felles vareportal med relevant produktdata.
ByggDok – ivaretar gjeldende forskriftskrav til dokumentasjonEn tjeneste tilpasset byggmestre, husprodusenter og entreprenører.
NOBB Frakt – korrekt beregning av fraktKorrekte transportkostnader mellom leverandør, handel og entreprenør.
NOBB IntegrasjonSømløs overføring av data mellom kundens datasystem og NOBB.
NOBB SkannerEn app for skanning av strekkoder for å hente frem produktdata.
NOBB Leverandør – registrer dine varer i NOBBEn markedsførings- og distribusjonskanal for hele byggenæringen.
hermetegn

Med NOBB Kontrakt kan våre ansatte bruke tiden på andre viktige oppgaver

«Vi i Isola registrerer alle våre kjedeavtaler i NOBB Kontrakt. Dette er en viktig del av vår salgsprosess og kundeservice. Det sørger for at alle har korrekte priser til enhver tid»

Isola AS