Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Godta Les mer

Byggtjeneste Portalen

Byggtjeneste Portalen er et rimelig og effektivt digitalt oppslagsverk for alle som jobber med saksbehandling, planlegging, prosjektering og gjennomføring av byggeprosjekter. Portalen gir deg tilgang til komplett regelverk (Byggenormserien), lovkommentarer med emner (PBL for praktikere og Planserien), miljøvurdering av byggevarer (ECOproduct) og dokumentasjon til byggevarer (Byggkatalogen), som forenkler alle byggeprosesser.

Som abonnent av Byggtjeneste Portalen har du tilgang til alle 5 tjenestene: Byggenormserien, PBL for praktikere, Planserien, ECOproduct og Byggkatalogen.

all_info312x170
pbl_paragraf-312×170
byggnorm_3-312×170
all_info312x170

Miljøvurderte varer i ECOproduct

I denne databasen kan du søke opp byggevarer som er vurdert etter ECOproduct-metoden slik at du kan velge den miljømessige beste byggevaren for ditt prosjekt. ECOproduct brukes som dokumentasjon på miljøkrav til BREEAM-NOR og teknisk forskrift. Produkter som er vurdert av ECOproduct kan gi BREEAM-NOR poeng for materialvalg.

pbl_paragraf-312×170

Bedre oversikt over regelverket

I Byggtjeneste Portalen får du tilgang til kommentarutgaver av lovverket og emner som går i dybden på aktuelle temaer. Gratis varsling, intuitiv søkemotor, versjonshåndtering for endringer i regelverket og historisk arkiv for lover, forskrifter og veiledninger tilbake til 1924. Byggtjeneste Portalen gir deg bedre oversikt i regelverket som løpende holdes oppdatert.

byggnorm_3-312×170

Finn produktdata på byggevarer

I Byggkatalogen kan du søke etter byggevarer med produktdokumentasjon som registrert i NOBB. Du kan finne bilde, FDV-dokumentasjon og sikkerhetsdatablad for varen. Innholdet i databasen er vedlikeholdt av leverandørene og er grunnlaget for alle byggevarebutikkene i Norge. I tillegg benyttes produktinformasjonen til kalkulasjon og direkte inn i BIM-modeller.

 

Få en mer effektiv hverdag med digitalt regelverk og finn miljøvurderingen av byggevarer. Prøv oss gratis!

Opprett prøveabonnement

Det er mange fordeler med å bruke Byggtjeneste Portalen - her er de viktigste:

bt-ikoner-312x170_effektivitet

Økt effektivitet

Med en bedre oversikt og en smart søkemotor, hjelper Byggtjeneste Portalen deg med å finne raskere frem til det regelverket du er ute etter. Innholdet er alltid oppdatert og vi sender ut varslinger når det skjer endringer i regelverket.

bt-ikoner-312x170_automatisk_varsling

Digitale hjelpemidler

I Byggtjeneste Portalen har du tilgang til digitale markeringspenner i flere farger og kommentarfelt for å legge inn egne kommentarer som lagres i din egen brukerprofil.

bt-ikoner-312x170_effektiv2

Faggruppe

Vår faggruppe gjennomgår lovverket og forklarer med et folkelig språk og praktiske eksempler hvordan lovverket skal forstås. Kommentarene til lovverket er samlet i våre unike produkter Pbl for praktikere og Planserien. I tillegg skriver vi artikler og emner om aktuelle temaer for byggenæringen.

Byggtjeneste Portalen inneholder effektive produkter for alle som jobber i byggenæringen

produktikoner_pbl_5

Pbl for praktikere

Pbl for praktikere inneholder kommentarer og konkrete eksempler til paragrafer i tillegg til utdypende problemstillinger utgitt som emner. Pbl for praktikere gir alle brukere av plan- og bygningsloven en oversiktlig og enkel innføring i hva loven betyr i praksis.

produktikoner_ecopord_5

ECOproduct

ECOproduct – en metode og database for riktige miljøvalg, og den eneste som vurderer byggevarenes faktiske miljøegenskaper basert på en tredjepartsverifisert miljødeklarasjon (EPD).

produktikoner_planserien_5

Planserien

Planserien er et unikt oppslagsverk som tilbyr praktisk anvendelse av plan- og bygningsloven i lys av sektorlovene. Planserien består av kommentarer til paragrafene i sektorlovene presentert på en oversiktlig side, og emner knyttet til ulike temaer i arealplanlegging. Den er spesielt beregnet for arealplanleggere og landskapsarkitekter.

produktikoner_byggnorm_5

Byggenormserien

Byggenormserien holder deg kontinuerlig oppdatert med siste versjon av det bygningstekniske regelverket, lover, forskrifter og veiledninger. Enkle søk i Byggtjeneste Portalen, gir raske svar på det du leter etter i regelverket.

Relaterte produkter fra Byggtjeneste

De som bruker Byggtjeneste Portalen bruker den ofte i kombinasjon med andre tjenester fra Byggtjeneste.

ByggDok – ivaretar gjeldende forskriftskrav til dokumentasjonEn tjeneste tilpasset byggmestre, husprodusenter entreprenører.
Byggtjeneste Frakt – korrekt beregning av fraktKorrekte transportkostnader mellom leverandør, handel og entreprenør.
NOBB Norsk ByggevarebaseByggenæringens felles vareportal med relevant produktdata.