Vi bruker ulike verktøy som informasjonskapsler, for å samle inn data om hvordan besøkende samhandler med nettstedet vårt. Ved å klikke på Godta, godtar du bruken av disse verktøyene.

Godta Les mer

Byggkatalogen

I Byggkatalogen kan du utføre nøytrale produktsøk for varer i byggenæringen som har dokumentasjon tilknyttet seg. Byggkatalogen har effektiv søkeoptimalisering og man kan bevege seg mellom produkter på en enkel måte. Er du arkitekt, arbeider med prosjektering eller innkjøp får du gjennom Byggkatalogen tilgang til varesortimentet, og kan søke på ulike produkter, se varens egenskaper og dokumentere selve produktet mot eksisterende krav.

Byggkatalogen er en av fem tjenester du har tilgang til som bruker av Byggtjeneste Portalen.

byggkatalogen04-312×170
byggkatalogen03-312×170
ByggDok-produktbilde-web
byggkatalogen04-312×170

Kun byggevarer med dokumentasjon

I Byggkatalogen finner man samtlige varer i Norsk Byggevarebase (NOBB) som har dokumentasjon tilknyttet seg. Dette gjelder ca. 400.000 varer. Dokumentasjon brukes i prosjektering, innkjøp, byggeprosess og driftsfasen.

byggkatalogen03-312×170

Kvalitetssikret vareinformasjon

Informasjon om byggevarer hentes ofte ut direkte hos leverandørene i dag. En slik komplett samling som er lett søkbar vil derfor være både nyttig og tidsbesparende enten du er arkitekt, entreprenør, prosjekterende, innkjøper eller drifter et bygg.

ByggDok-produktbilde-web

Høyoppløslige produkt og miljøbilder

Produkt og miljøbilder kommer i høyoppløselig format slik at man kan laste dem ned og benytte dem i forbindelse med beskrivelser i et prosjekt. Dette kan kobles direkte opp mot det aktuelle NOBB-nummeret.

«Det med å skaffe oversikt over godkjente produkter er vesentlig. Fint å ha det lett tilgjengelig. Det ser jeg er nyttig med Byggkatalogen. Jeg ser det er en viktig del»

Brukerundersøkelse 2016

Effektiviser arbeidsprosessen med enkel tilgang til byggevarer med dokumentasjon. Prøv oss gratis!

Opprett prøveabonnement

Det er mange fordeler med å bruke Byggkatalogen - her er de viktigste:

bt-ikoner-312x170_effektiv_prosess_2

Effektive arbeidprosesser

Byggkatalogen effektiviserer din hverdag ved å gi deg nøytrale produktsøk på byggevarer med produktdokumentasjon, hentet fra Norsk Byggevarebase (NOBB). Det er leverandøren selv som kvalitetssikrer informasjonen utfra en standardisert mal for bransjen. Man kan søke på et objektivt grunnlag i en samlet database, istedenfor å bruke mye tid på å innhente informasjon fra ulike nettsider og leverandører.

bt-ikoner-312x170_relevant_informasjon

Relevant produktdokumentasjon

Byggkatalogen gir deg tilgang til all relevant produktdokumentasjon. slik at man har tilgang til informasjon om de ulike byggevarenes tekniske egenskaper og HMS- og FDV-dokumentasjon. I tillegg inneholder katalogen øvrig relevant dokumentasjon knyttet til varen der dette finnes, som f.eks. tekniske godkjenninger, sertifikater, monteringsanvisninger, produktbilder og/eller miljøbilder.

bt-ikoner-312x170_felles_digialt_sprak

Ett felles digitalt språk for byggenæringen

Gjennom Norsk Byggevarebase (NOBB) sikres det at all informasjon man finner i Byggkatalogen er standardisert og alltid oppdatert. Byggkatalogen er et oppslagsverk med gode søkemuligheter for nøytral vareinformasjon. Informasjonen er samlet på ett sted, og brukes av hele verdikjeden.

Byggkatalogen er en av fem produkter du har tilgang til som kunde av Byggtjeneste Portalen

produktikoner_byggnorm_5

Byggenormserien

Byggenormserien holder deg kontinuerlig oppdatert med siste versjon av det bygningstekniske regelverket, lover, forskrifter og veiledninger. Enkle søk i Byggtjeneste Portalen, gir raske svar på det du leter etter i regelverket.

produktikoner_pbl_5

Pbl for praktikere

En oversiktlig og enkel innføring i hva Plan- og bygningsloven betyr i praksis. Pbl for praktikere inneholder kommentarer og konkrete eksempler til paragrafer i tillegg til utdypende problemstillinger utgitt som emner.

produktikoner_planserien_5

Planserien

Et oppslagsverk som tilbyr en praktisk tilnærming til plan- og bygningsloven for alle som utfører oppgaver innen arealplanlegging og ressursforvaltning, samt tiltak for utbygning og vern.

produktikoner_ecopord_5

ECOproduct

ECOproduct – en metode og database for riktige miljøvalg, og den eneste som vurderer byggevarenes faktiske miljøegenskaper basert på en tredjepartsverifisert miljødeklarasjon (EPD).

Relaterte produkter fra Byggtjeneste

De som bruker Byggkatalogen og øvrige produkter i Byggtjeneste Portalen, bruker det ofte i kombinasjon med andre tjenester fra Byggtjeneste.

ByggDok – ivaretar gjeldende forskriftskrav til dokumentasjonEn tjeneste tilpasset byggmestre, husprodusenter og entreprenører.
Byggtjeneste Frakt – korrekt beregning av fraktKorrekte transportkostnader mellom leverandør, handel og entreprenør.
NOBB Norsk ByggevarebaseByggenæringens felles vareportal med relevant produktdata.
Byggtjeneste PortalenDigital portal for regelverk og miljøvurderinger.