Oppdatert dokumentasjon direkte fra leverandørene

Dokumentasjon på byggevarer kan være vanskelig å finne under planlegging, bygging eller drift. Byggkatalogen fra Byggtjeneste er tilgjengelig i Byggeportalen, den henter innholdet fra NOBB databasen (Norsk Byggvarebase). NOBB er bransjestandarden for produktdata og byggenæringens felles informasjons- og produktportal.

Byggkatalogen fra Byggtjeneste kan hjelpe deg med å:

  • Finne oppdatert dokumentasjon på byggevarer direkte fra leverandøren
  • Finne produkt- og miljøbilder av varen
  • Finne beskrivelser, logistikktdata og tekniske egenskaper
  • Finne erstatningsvarer som passer dine behov
  • Etterlyse relevant dokumentasjon direkte til leverandøren

Kjenner du deg igjen i en eller flere av nevnte utfordringer, er Byggkatalogen løsningen for deg og dine kolleger.

Effektive arbeidsprosesser

Byggkatalogen effektiviserer din hverdag ved å tilby produktsøk på byggevarer. Innholdet hentes fra Norsk Byggevarebase (NOBB), databasen oppdateres av leverandørene og er samme grunnlag som f.eks byggevarehandelen benytter. Byggkatalogen gir deg nøytrale søk på tvers av alle leverandører og byggevarebutikker, og du slipper å lete etter informasjon på ulike nettsider.

Alltid oppdatert med det siste

Byggkatalogen gir deg tilgang til oppdatert informasjon om de ulike byggevarenes tekniske egenskaper. I tillegg inneholder katalogen øvrig relevant dokumentasjon knyttet til varen der dette finnes, som f.eks. sikkerhetsdatablad og FDV-dokumentasjon, tekniske godkjenninger, sertifikater og monteringsanvisninger.

 

Høyoppløselige produkt- og miljøbilder

Produkt- og miljøbilder blir lastet opp i databasen av leverandørene og de må følge strenge krav fra en samlet bransje. Bildene er i et høyoppløselig format slik at man kan laste dem ned og benytte dem i forbindelse med beskrivelser i et prosjekt. Ofte er det mange miljøbiler tilgjengelig på en vare.

 


«Det med å skaffe oversikt over godkjente produkter er vesentlig. Fint å ha det lett tilgjengelig. Det ser jeg er nyttig med Byggkatalogen. Jeg ser det er en viktig del»

Brukerundersøkelse

 

Effektiviser arbeidsprosessen med enkel tilgang til byggevarer med dokumentasjon. Prøv oss gratis!

Send meg mer informasjon

Det er mange fordeler med å bruke Byggkatalogen:

Kvalitetssikrede produktdata

Det er leverandøren selv som legger inn og kvalitetssikrer produktdataene utfra en standardisert mal for bransjen. Slik kan du hele tiden være sikker på å få førstehåndsinformasjonen direkte fra leverandøren selv.

Byggenæringens informasjonshub

Produktdata i NOBB er varens digitale tvilling og informasjonshuben for byggenæringen. NOBB er et bransjeinitiativ som skal sørge for mer effektiv og enfoldig informasjonsflyt mellom alle aktører i byggebransjen. Informasjonen i NOBB eksporteres ut til mange IT-systemer i byggenæringen og er bransjestandarden for varehandelen i Norge.

Ett felles digitalt språk

Gjennom Norsk Byggevarebase (NOBB) sikres det at all informasjon man finner i Byggkatalogen er standardisert og alltid oppdatert. Informasjonen i databasen er strukturert etter alle europeiske standarder for å kunne tilpasse seg morgendagens digitale hverdag.

.

Byggkatalogen er en av fem produkter i Byggeportalen

Byggenormserien

Byggenormserien holder deg kontinuerlig oppdatert med siste versjon av det bygningstekniske regelverket, lover, forskrifter og veiledninger. Enkle søk i Byggeportalen, gir raske svar på det du leter etter i regelverket.

PBL for praktikere

PBL for praktikere inneholder kommentarer og konkrete eksempler til paragrafer i tillegg til utdypende problemstillinger utgitt som emner. Pbl for praktikere gir alle brukere av plan- og bygningsloven en oversiktlig og enkel innføring i hva loven betyr i praksis.

Planserien

Planserien er et unikt oppslagsverk som tilbyr praktisk anvendelse av plan- og bygningsloven i lys av sektorlovene.

ECOproduct

ECOproduct – en metode og database for riktige miljøvalg, og den eneste som vurderer byggevarenes faktiske miljøegenskaper basert på en tredjepartsverifisert miljødeklarasjon (EPD).

Ofte stilte spørsmål om Byggkatalogen

Nei det er ikke nødvendig, men ...

Her er noen viktige faktorer som skal være en punktliste:

Lalala

Tralala

Hahaha

Løsningen er fleksibel og sender kun de produktdataene du har behov for.

Kilden er alltid oppdatert, du bestemmer selv hvor ofte dine data skal hentes i ditt system.

Relevante tjenester

Te quo saperet cotidieque, his omittam mediocritatem ad. Ex altera vituperata elaboraret duo, vis ea brute exerci omittam.